Wednesday, 10 April 2013

Pâques. Lyon

Heips.
Umbes kuu või kaks tagasi oli siin suurem gripiepideemia ehk siis umbes miljonid ümberringi olid haiged ja me olime kahekesi rõõmsad, et jäime ilusti terveks. Heh, nüüd kui a'la kõik on terved, leidsin ma siiski gripiviiruse üles ja maadlesin sellega terve eelmise nädala. Täna on õnneks juba täitsa hea olla.

Vaatasin, et viimane kirjutis jäi kuhugi kaugele märtsi ja täna on juba peaaegu aprilli keskpaik. Viimasel ajal tundub, et päevad lähevad ülikiiresti. 
Märtsi viimase pika nädalavahetuse olime Lyon'is. Hoolimata sellest, et see on suuruselt teine/kolmas linn Prantsusmaal, on Lyon'i vanalinna osa väga võluv. Eriti kui ei pea tunglema meeletus turistimassis. Kohalikke on seal tavaliselt alati kuid õnneks olid paljud otsustanud lihavõteteks minna šokolaadist jäneseid sööma kuhugi mujale. Näiteks Alpidesse, mis pole sealt üldse mitte väga kaugel. 
Lyon'i vanalinn on kahe jõe vahel olev kitsaste tänavate rägastik, kus on oh kui palju avastamist. Pisikeste kunsti- ja maiustustepoodide vaateakende ette võiks jäädagi imetlema...ja õdusates kohvikutes ja restoranides võiks head-ja-paremat maitsta igapäevaselt. 
Lyon'i kohalik kokakunst pidi olema omaette nähtus aga minu meelest kehtib see siin iga regiooni kohta. Igatahes, kui satud Lyon'i, siis tuleb kindlasti einestada bouchon'is. See on restorani tüüp, kus serveeritakse ainult  traditsioonilist Lyonnaise cuisine. 
Selle korra restoranisoovitus on Brasserie Georges ja kõige muu hulgas peab kindlasti proovima Saucisson Pistache
 ja magustoiduks Ile Flottante aux Pralines Roses de St Genix.
nom nom - saucisson Lyonnais
La case de cousin paul müüb kõige värvilisemaid ja rõõmsamaid valgusteid :)

Meil on traditsiooniks saanud Lyon'is käia alati ka viimasel päeval loomaaias, sest see on tasuta ja asub ühes ilusas pargis keset linna. Ja seekord sai palmimajas ilusaid roosasid roose nuusutada
       
ps: nüüd ootan ma selle nädala nädalavahetust ja Pariisi ;)

Bisous 


No comments:

Post a Comment