See on Kaysersberg. Alsace'i piirkonna üks ilusamaid linnu.
Imearmsaid restorane ja kohvikuid leidub seal igal tänaval. Meie lõunatasime selles parempoolses.
Kui sa juhtumisi satud ühel päeval Alsace'i piirkonda, siis on kohustus ära proovida kolm kohalikku sööki.
Pretzel, Chucrute ja Gugelhupf.
Chucrute on see siin pildil ja pm on see hapukapsas kartulite ja erinevate lihadega. Minu valikuks oli seekord ainult sealihaga variant aga muidu on tüüpiliselt sellel taldrikul neli või viis erinevat lihatükki. Liha maitses ülihästi aga õnneks ei pidanud ma kogu seda kupatust ära sööma, suurema osa moodustas kont jms. Chucrute on siin menüüs aastaringselt. Ja kuigi õues oli parasjagu u 30 kraadi sooja, nähes taldrikul hapukapsast, hakkas mul automaatselt peas kõlama "läbi lume sahiseva, sõidab saanike, aisakell lööb..."
Nagu muinasjutumajad muinasjutus. Ainult et päris inimesed ja päris igapäevaelud.
Gugelhupf'i (ehk prantsuse päraselt Kouglof'i) vormid. Gugelhupf on rosinate, kirsilikööri ja vahel ka kuivatatud puuviljadega keeks.
Absoluutselt igal tänavalt ja tänavanurgalt leiab kohaliku veinitootja esinduspoekese, kus saab enamasti tasuta veini degusteerida ja siis muidugi pärast pudeli või kaks kaasa osta. Veiniistandused ümbritsevad tervet linna, niiet pea iga tänava lõpus avaneb vaade viinamarjapõõsaste lõpututele ridadele.
Alsace on Prantsusmaa suurim veinitootmispiirkond.
Alsace on Prantsusmaa suurim veinitootmispiirkond.
No comments:
Post a Comment