Nougat Silvain, Fountaine-de-Vaucluse, Gordes, L'Isle-sur-la-Sorgue
Kõige parem päev algab kõige parema maiusega. Et hommik oleks eriti magus, külastasime kohalikku pisikest nougat tootjat. Saime näha provence'i eripäraks olevat tumeda nougat valmistamisprotsessi ja degusteerida erinevaid maitseid- viigimarjadega, pistaatsiapähklitega, punaste marjadega, aprikoosidega...mmmmm. Peab siinjuures mainima, et nougat pretendeerib ilmselgelt mu kõige lemmikuma maiuse tiitlile.
Vennad Silvain'id on sellele pereärile alusepanijad, ettevõtte hinged ja ühtlasi ka kokad. Nougat koosneb suuremalt jaolt mandlitest ja meest (tume nougat) ning hele nougat ka veel munavalgest ja lisaks mõnest pisiasjast. Leidub kahte sorti- sellist pehmet suussulavat, natuke venivat, krõmpsuvate mandlitega mesimagusat maiust, ja sellist, mis murrab hambaid ning mille maitsenüanssides mängib tugevasti karamelliseeritud suhkru maitse. Kõige olulisemad on aga mõlemas mandlid ja mesi, ning need on neil tagaaias ka kohe käepärast.
Edasi sõitsime linnakesse nimega Fountaine-de-Vaucluse. Seal asub maailma suuruselt viies ning Prantsusmaa mõistes suurim allikas. Allikas on lätteks jõele nimega Sorgue. Allikas asub 240 meetri kõrguse kalju jalamil ning allika vesi tõuseb pinnale 308 meetri sügavuselt. Tegelikult võib see vesi pärineda ka veelgi sügavamalt, aga 308 meetrit maksimum, kuhu üks robot on ulatunud sukelduma.
Allikas.
Kevadiste ja sügiseste suurvete ajal muliseb see nagu Tuhala nõiakaevgi, ning siis on kogu see jõesäng, kus me täna seisime ja pildistasime vee all.
Jõesäng.
Sorgue jõgi.
Allikas vaadatud, oli järgmine sihtpunkt linn nimega Gordes.
See linn tasub märkida oma list-of-places-to-visit nimekirja kahel põhjusel. Esiteks see esimene vaade linnale- meie kõrval olevate inglastest turistide suust kostus vaid amazing...amazing...amazing....
Teiseks leidsime me linnakesest viie tärni restorani/hotelli. Viie tärniga, pane tähele ! Hotelli ees seisid vaid Porsched ning uksehoidja oli väga kena tõmmu meesterahvas ;) Seda me nüüd ei tea, millise hinnaga seal öömaja võiks saada aga selle viie tärni restorani kohta võime ühtteist öelda küll. Eelroa hind oli alates 32 eurost, pearoad algasid 50 eurost aga kõige kroon on ju magustoit. Magustoiduks pakutakse seal näiteks: maasikas jäätisepalliga. Hind 18 €.
Kui soovid järgi proovida, tead, kuhu minna. :)
Kui Sa oled näinud filmi pealkirjaga "A good year", peaosas Russell Crowe ning Marion Cotillard, siis tea, et see on Gordes'i linnas filmitud.
Provence'i kosmeetikatööstus põhineb trühvlitel, lavendlil, oliiviõlil, apelsinipuu õitel ning veinil. mmmm....yummy, kui maitsev.
Meie tänane viimane peatus oli Provence'i Veneetsias, linn nimega L'Isle-sur-la-Sorgue.
Kummikukoerad.
No comments:
Post a Comment