Sunday 31 March 2019

Nädalavahetus Luxembourgis

Märtsikuu kolmas ja ühtlasi natukeseks ajaks ka viimane reisikirjajutt tuleb Luxembourgist. 

Uue kuu alguseks ehk juba järgmiseks nädalavahetuseks on meil hoopis teised põnevad plaanid tehtud (usu või mitte aga mu meelest on need praegu täpselt sama põnevad kui reisimine), aga ma jõuan sulle sellest kohe varsti täpsemalt kirjutada. Kohe pärast Luxembourgi muljete ja piltide jagamist. 
Laupäeva jaoks jälle liiga varajasel hommikutunnil olime me taaskord rongi peal, hommikusöök kotis, suundumas seekord siis Luxembourgi. Need rongireisid on meile kohe väga meeldima hakanud. Veidi pärast kümmet olime selle naljakalt väikese pisiriigi (tead, et riigil on pikkust tervelt 82 km ja laiust 57 km) pealinna rongijaamas ja hakkasime sealt kohe kesklinna poole astuma. 

Ilm oli juba hommikutundidel ilus ja tõotas minna veel ilusamaks. Me olime kevadele tavapäraselt natuke liiga soojalt riides aga nii olid ka kõik meie ümber. Kevadised 20-kraadised päevad tulevad a-l-a-t-i ootamatult ja siis sa higistad oma kampsuni, salli ja jopega või ägad selle hunniku kaasastassimise all nagu väike kaamel aga igaks juhuks paned ikka hommikul mitu kihti selga. Sest sel päeval, kui otsustad lõpuks kevadkingad jalga panna ja loodad, et õhukesest jakist piisab, hakkab raudselt lund sadama. Ma kuulsin, et just nii juhtus ühes teises Euroopa riigis samal ajal.  

Meil vedas väga ilmaga ja tõdesime omaette mitu korda, et kui vihma oleks sadanud, oleks selle linna külastus kujunenud tunduvalt kehvemaks. Pariisis või Roomas või Madriidis on ka kõige koledama vihmase ilmaga alati midagi teha. Brüssel ja Luxembourg on aga mu meelest sellised linnad, kus kehva ilmaga on ka kohe mitme kraadi võrra kehvem olla. 

Luxembourgis jõuab kahe pika päeva (ja väga! heade jalanõude olemasolul) vabalt kõik top vaatamisväärsused ära näha. Mõnda jõuad näha kohe mitu korda ja teise päeva lõpuks on kesklinna marsruudid peas. Nii et kaarti pole vaja ja tunne on nagu oleks kohalik. Me käisime esimesel päeval maha 13 kilomeetrit ja teisel päeval umbes poole vähem. Head jalanõud olid.

Kui on plaan pealinnast väljapoole jäävat ka uudistada, siis võib ehk sinna pikemaks jääda aga muidu on Luxembourgi linn ideaalne nädalavahetuse get-away sihtkoht. 

Et täna on juba natuke liiga hilja, siis homme (või ülehomme) kirjutan natuke sellest, mida me siis kahel päeval tegime ja nägime. Kuna ma kaamera pilte ei viitsi täna enam üles laadida, veel vähem töödelda, siis on siin mõningad mõlema päeva hetked telefonikaamerast ning ülejäänuid näed juba järgmises postituses. 
 
Mõnusat uut nädalat!
Bisous

No comments:

Post a Comment