Friday 18 December 2020

Kas kõik eestlased on talisuplejad?


Eelmisel nädalal näidati siin ühe suurima riikliku telekanali uudistesaates klippi Tallinnast. Kuna me ise telekat ei vaata, siis saime sellest teada tänu ühele C kolleegile, kes oli klippi juhtunud nägema ja kohe meie peale mõtles. Hiljem tuli välja, et ta polnud sugugi ainus, kes oli seda vaadanud ja järgmistel päevadel rääkisid pooled C kolleegid, et nad tahavad homnepäev kohalikus järves talisupluse järgi proovida. Otsisime õhtul netist video replay üles ja vaatasime järgi.

Klipp on iseenesest täitsa tore, jutt sealkõrval niisamuti. Selline lühike, enamikele prantslastele ilmselt natuke tundmatut reisisihtkohta tutvustav video. Nädalavahetus Tallinnas. Algab vanalinna munakivitänavatel ja käib korraks ära ka ma pakun, et Viru rabas. Ilusad looduskaadrid. 

Kohe alguses tutvustatakse talisuplust ja sellega seotult ka saunakultuuri, ööbitakse airbnb'i külaliskorteris kuskil vanalinnas ja siis minnakse sööma... Olde Hansa'sse. Kus tuleb välja, et kokaametit peab keegi vuntsiga belglane. Kas tõesti on Olde Hansa kõige eestilikum ja esinduslikum restoran terves linnas? Ainuke, mis välismaalastele ennast reklaamib? C teatas igatahes selle peale, et kuna ta pole seal kunagi käinud, siis järgmisel korral kui me Eestis oleme, pean ta sinna sööma viima, sest seda näidati ju ometigi telekas... hahahaaa. 

Video lõpus jõutakse korraks ka Telliskivisse, mis natuke pehmendab seda üleüldist keskaja kuvandit, mis mind natuke kummitama jääb. 

Kui see video veel avalik on, siis seda näeb siit ligilt 

https://www.tf1.fr/tf1/jt-we/videos/week-end-a-tallinn-une-cite-medievale-preservee-97081064.html

Ja siis loetud päevad hiljem, ilmus ühes jällegi üsna suures meediaväljaandes artikkel ja video Tallinnast.... ja Eesti taliujumise meistrivõistlustest. Mispeale C kollegid hakkasidki uurima, et kas kõik eestlased ongi talisuplejad ja kuidas see asi ikka päriselt välja näeb ja kus ma siin praegu ujumas käin.... 

Bisous

No comments:

Post a Comment