Friday, 11 November 2016

Retsept: Crêpes ehk prantsuse õhukesed pannkoogid.

Prantsuse köögiklassikasse kuuluvad õhukesed pannkoogid ehk crêpes'id olid vist esimesed asjad, mida C mulle Rootsis küpsetas. Ja tegema õpetas. Nüüd olen mina enamasti see, kes pannkooke teeb. Ma õpetasin talle kuidas kirjut koera teha ja viimane kord oligi tema see, kes koera valmis võlus, nii et oleme vist tasa.

Umbes 20-25 crêpes'i tegemiseks läheb sul vaja
5 muna
500 g jahu
1 liiter piima
3 supilusikatäit oliiviõli
pool klaasi õlut

Võta suur kauss ja kalla sinna pool jahukogusest. Lisa sellele ükshaaval kõik viis muna. Seejärel kalla vaheldumisi kaussi piim ning ülejäänud jahukogus. Lisa segule õli ja õlu.
Mikserda tainas korralikult segamini ja jäta tunniks ajaks külmkappi seisma.

Pannkookide tegemiseks kasuta õhukest crêpes'i panni. Minul kulub ühe pannkoogi tegemiseks mitte päris ääreni supikulbitäis tainast. Aga see vist sõltub natuke su panni ja kulbi suurusest. Lihtsalt jälgi, et tainast pannile korraga liiga palju ei pane, sest pannkoogid peavad jääma imeõhukesed. Nagu paber. Keskmiselt tugeval tulel praen crêpe'i kummaltki küljelt u 30 sekundit kuni minuti. Niikaua kuni pannkoogi pind kergelt kuldseks muutub.

Crêpes'id maitsevad kõige paremini Nutellaga, aga võid vabalt sinna peale panna ka lihtsalt suhkrut või oma lemmikmoosi, õunaviile, mustikaid, banaani, mett, kookoshelbeid, vahukoort...

Kuna taigen ei ole magus saab seda edukalt kasutada ka soolaste pannkookide tegemiseks. Sellisel juhul paku lisandiks näiteks singiviile või praetud peekonit, riivjuustu, wokitud köögivilju, suitsulõhet, määrdejuuste jms.

Homme hommikul kõik pannkooke küpsetama!
Mõnusat nädalavahetust!
 

No comments:

Post a Comment