Saturday 4 November 2017

Mis värvi said kontoritoa seinad?

Hei! Võid kolm korda arvata, mis me vabade päevadega peale hakkasime?
 Käesolev on nüüd siis vist juba kolmas värvine nädalavahetus jutti. Värvipoti lahti tegemine ja esimene rullitõmme on ikka veel põnevad, teipimine hakkab veidi tüütuks muutuma. Aga üks nädalavahetus värvimist ootab veel kindlalt ees. Võib-olla ka mõni järgmise nädala õhtu. Koridori ja esiku värvid ootavad juba nurgas. Loomulikult ootab koridoris eriti palju teipimist aga pole hullu. Sealt edasi hakkame väikese vahelduse mõttes hoopiski külalisi võõrustama. Peaaegu kuni jõuludeni välja. 

Täna värvisime viimast tuba, kontorituba. Homme hommikul katame teise kihiga ja pärastlõunal tahaks esiku osade seintega ka juba algust teha.

Eile õhtuks oli meil värvitud kaks tuba, kumbki erineva brändi värviga ja me ei suutnud mitte kuidagi otsustada, kumma juurde täna hommikul tagasi minna. Kuigi teise toa värvimine tundus keerulisem kui esimese oma, siis lõpptulemus jäi ikka mõlema brändi puhul väga hea, nii et me olime dilemma ees. Hinnavahe oli küll ka päris korralik aga ausalt öeldes olime valmis ka seda kallimat maksma. Lõpuks otsustasime ikka esimese juurde minna, sest toonid olid nende kataloogist välja valitud aga oh seda üllatust ja rõõmu, kui me täna hommikul poe ette keerasime ja see erakorraliselt kinni oli. Ei mingit kõhklust-kahtlust "kas tegime ikka õige valiku", keegi kuskil kõrgemal otsustas meie eest. Ju ta tundis me rahakotile kaasa, sest teine oli see odavam variant.  

Kui eelmisel korral kulus värvi väljavalimiseks viimased 20 minutit enne poe kinnipanekut, siis seekord oleks keegi võinud vabalt meile vahepeal ka kohvi ja võileibu pakkuda. Meil oli vaja kolme erinevat tooni ja kuna eelnevalt olime värvid välja valinud teise brändi kataloogist, siis nüüd tuli poe kataloogist sarnased toonid leida. Seda on tunduvalt lihtsam öelda kui teha.
Eelmisel korral vist juba kirjutasin, et koridori ja esikusse tulevad osad seinad tumedamad ja osad heledamad. Kui need said üsna neutraalsed ja tagasihoidlikud, siis kontorituppa leidsime kõikidest senistest värvidest kõige julgema ja erksama tooni. Kohe väga erksa ja väga julge.
Ma-ei-tea-enm-millise värvitootja kataloogist jäi meile nädala alguses silma see ülalolev vasakpoolne pilt. Olime juba algusest peale sinna tuppa mererohelisi toone vaadanud, küll jupp maad kahvatumate toonide hulgast, aga ükski neist ei kõnetanud kumbagi meist. See eriti kirgas toon nimega Curacao rääkis aga kohe pikad jutud maha. Pani mõtte tööle, millise mööbli ja milliste aksessuaaridega võiks seda tuba sisustada ja meeldis meile mõlemale kohe ja väga palju. Kuna meil eelmisest kodust ei ole sinna tuppa eriti midagi panna, siis peab nagunii ühel ilusal päeval mööblipoodi minema. 

Päris täpselt seda Curacao tooni me ei saanud aga väga palju mööda ei pannud ka vist. Mis sa arvad?
Alguses tundus ikka väga kirgas ja intensiivne aga nüüd kui kõik neli seina on üle värvitud, ei ole üldse nii hull nagu ma alguses kartsin. Julge küll aga meie heleda puidust parketiga ja valge laega läheb see toon imehästi kokku. Tegemist on lõunapoolse toaga, nii et seal on alati palju valgust ja päikest ning päikese käes on see toon eriti ilus.

 Et tegemist on ikkagi nö töötoaga, siis värvi valides mõtlesime ka selle peale, et oleks inspireeriv ja motiveeriv jne. Hetkel kujutame me hästi ette, kuidas ühes nurgas hakkab olema roheline potipalm, seinal suur liivaranna foto, keset tuba mõnusad punutud korvtoolid, valgete patjadega, ja siis võiks seal päris mõnusalt kokteile nautida.... Kellele ja milleks seda kontorituba üldse vaja on?
Homme näitan enne ja pärast fotosid. Nagu tavaliselt.
Bisous

No comments:

Post a Comment