Friday 25 May 2018

2017 kevad vs 2018 kevad. Aia elu.

See postitus siin sündis suuresti tänu sellele, et mul oli vaja kaminameistrile tõendada, et sinna seina, mille ees hakkab kamin olema, ei pandud meil mingeid erilisi kuumuskindlaid kipsplaate. 
Mul on arvutis kaust nimega "our new house", kus on ühe keskmisest ägedama nädalaajase puhkusereisi jagu pilte meie maja ehitusprotsessist. Alates täiesti tühjast krundist kuni kipsplaatide jätkukohtadeni ja elektrikaablite kulgemiseni. Me käisime ju kogu selle viie ehituskuu jooksul igal nädalavahetusel siin vahepeal tehtud töid uudistamas ja loomulikult oli meil alati ka kaamera kaasas. Ja kuigi meil tol hetkel ei olnud mõtteski mingit dokumenteeritud ehitusjärelvalvet teha, siis tagantjärgi mõeldes, ega see mingi kohutavalt halb mõte polekski olnud. Täiesti aus olles, meil on seda kausta pärast maja valmissaamist juba päris mitu korda asja pärast vaja läinud. Korra kontrollisime näiteks põrandakütte kaablite olemasolu ja nüüd veendusime nende kipsplaatide puudumises. Kuigi praegu me veel enam-vähem mäletame ja fotod on rohkem kontrollimiseks, siis viie aasta pärast on see kaustatäis fotosid meie mälu eest. 

Vahel on muidugi niisama tore ka ennast sinna kausta unustada, et veidralt lageda maja üle imestada  aga ega seda tegelikult just eriti tihti ei juhtu. Kümne aasta pärast on ilmselt toredam see mälestusteretk ette võtta. Täna ja praegu on siin kõik veel üsna hiljutine ja värske. Ja ikka veel natuke lage ka.

Aga seoses nende elutoa piltide otsimisega komistasin ma eelmisel kevadel tehtud aia piltide otsa ja see andis mulle idee teha üks "enne-pärast" pildipostitus. Mulle need taolised kirjutised muidu väga sümpatiseerivad ja hea õnne korral saan ma järgmisel nädalal ehk ühe sellise veel teha. 

Aga nendel täpselt aastase vahega tehtud piltidel paistab juba päris hästi, et me oleme selle viimase kaheteist kuu jooksul nii mõnedki töötunnid aias veetnud. Veendu ise.
Mõnusat nädalavahetust!
Bisous

No comments:

Post a Comment