Monday 7 May 2018

Majajutte

Istume siin kahekesi pimedas nagu kaks kägu. 

Kõik maja aknaluugid on kinni. Nende triibumuster annab märku, et õues on tegelikult ikka veel palju päikest. Ja soojust. Majas seevastu on juba üsna jahe, sest aknaluugid on juba kolmandat päeva ees ja nii ei ole päikesekiired pääsenud tube soojendama. Põrandaküte on väljas ja enne oktoobrit me teda ei puutu. Eelmise aasta elektriarvet lugedes tuli maha istuda ja kolm korda otsast alata, olemaks veendunud, et selliseid numbreid tulebki nüüd maksma hakata. Katastroofilist ei midagi aga ikka oluliselt rohkem kui alguses mõista anti, et kuluda võib. 

Vannituba näeb välja nagu ülerahvastatud botaanikaaed, sest absouluutselt kõik mu toalilled on sinna pisikesse ruumi ajutisele asumisele saadetud. Peaks pilti tegema, sest nii arvukalt rohelust pole mitte kellegi vannitoas. Vannitoa karastatud klaasiga aken (ja majapidamisruumi oma tegelikult ka) on ainukesed, millel pole aknaluuke, mistõttu on nad mu toalillede ainukesed päästeinglid. Nädalat aega valguseta ei elaks neist keegi üle. 

Maja esine, mis hakkas siin vahepeal juba nii ilusat korrastatud ilmet võtma, on tagasi ehitustandri seisukorras. Päris kõike otsast alata ei tule aga kuidas saab kivisillutiselt ja roosipõõsalt värvi eemaldada? 

Me värvime maja fassaadi. Sellest need kõik eelnevalt kirjeldatud kannatused. Mul on kirjeldamatult hea meel, et see vägagi märkamisväärne töö saab nüüd tehtud aga oh my.... keegi peab kogu selle segaduse ju ära koristama ja aias on nii palju muid toredamaid asju praegu teha.... Näiteks lillkapsast istutada. Aialood on mõne teise postituse teema.

Eelmisel reedel kaeti aknad kiledega ja pandi tellingud maja otsa püsti. Täna on terve maja juba esimese krohvikihiga kaetud. Homme peaksid kaks külge valmis saama ja kolmapäeval ülejäänud kaks.... Ja siis ongi valmis.

Maja fassaaditööd olid ühed kolmest siiani veel tegemata tööst. Nendest töödest siis, mis maja hinna sisse kuulusid. Kui nüüd fassaad valmis saab, siis jääb veel teha terrass ja paigaldada kamin. Esimese kohta ei tea praegu midagi täpsemalt, sest seda paigaldav firma ei ole sugugi kontaktialdis. Kaminamees tuleb aga seevastu juba sel kolmapäeval ja see projekt peaks loodetavasti siis suhteliselt kiiresti edasi arenema. Kui kõik hästi läheb, siis saame me juba suvelõpu jahedatel õhtutel kaminatule ääres end soojendada. 

Kuskil loodetavasti mitte väga kauges tulevikus näitan seda ilusat korrastatud ilmet ka aga täna on meil siin asjad sedaviisi
Bisous

No comments:

Post a Comment