Wednesday 17 October 2018

Majaesine

Tsau! 
Need postituse kaks esimest fotot on tehtud millalgi sel suvel aga samahästi võiksid need olla ka eile pildistatud. Majaesisele hekile võiks photoshoppida natuke kollakaid ja pruune toone aga muidu valitseb siin samasugune päikesepaiste ja soojus, kui juuniski. Isegi muru on vist sama roheline. Päeviti tõuseb meil temperatuur 25 soojakraadini, t-särgile pole kaaslast vaja ja õnneks ei ole ma veel päikesevarju kokku pakkinud, sest nädalavahetusel sai mõlemal päeval terrassile laud kaetud. Kui nii edasi läheb, siis me ei saagi sel aastal kaminasse tuld teha. 
Enne:
Laupäeval sai maja juures järjekordne töö tehtud. 
Sel korral küll ühe osava töömehe poolt. Me võõrustasime samal ajal kaugemalt ja lähemalt kohale sõitnud sõpru ja tähistasime ühe kolmeaastase sünnipäeva. Magada ei saanud sel laupäeva hommikul küll mitte keegi meist, sest töömees oli hommikul kell 8 maja ees ja asus välisfassaadi ühe üsnagi hääleka tööriistaga lõikama. Pardon naabrid. 

Me üldsegi ei plaaninud nii, aga arvestades seda, kui tiheda töögraafikuga kõik siinsed meistrimehed on, ei tahtnud me asja edasi ka lükata. Töömees saatis reede õhtul poole kuue ajal C-le sõnumi, et kui materjalid on olemas, siis ma homme tulen. Eeee vahva, tule tule. Kõiki materjale sel hetkel meil veel polnud aga C suutis mu läbi mingi ime laupäeva hommikul enne kella kaheksat voodist välja meelitada ja me jõudsime kiirelt ehitusmaterjalide poest puuduolevad kivid õigeks ajaks ära tuua.

Tagasi kodus, segasin ma kiirelt kokku vahvlitaigna ja õnneks värsked vahvlid leevendasid ka üsna kiirelt kõikide ülejäänute uniseid näoilmeid. 
Töö käis majaesisel ukseni viival teel, mis sai omale samasugused kiviplaadid nagu teisel pool maja on terrassilgi. Pean siin terrassi ka mõnel järgmisel korral näitama, mu meelest pole ma seda veel teinud. 
Hetkel on kiviplaadid sutsu heledamad kui nad peaksid olema, sest nende lõikamisel tekkis hullult palju tolmu ja kogu maja esine sai sellega mõnusalt kaetud. Kogu garaaži sisemus niisamuti aga see on hoopis vähem toredam. Millegipärast ei tulnud meist kellegil pähe ust plaatide lõikamise ajaks kinni panna. Majaesine muru sai samuti uue värske halli karva aga see kõik kaob, kui ühel ilusal päeval lõpuks ometi vihma sadama hakkab. Garaaži sisemusega tuleb küll vist ise midagi ette võtta. 
 Aga nüüd on meil siin nii. Ilus ja puhas on koduuksest sisse ja välja astuda. Kõik ütlevad, et see oli jälle üks selline töö, mis annab kogu majale viimistletuma ilme. Nagu seda oli välisfassaadi värvimine. Hoopis teine hingamine. Nagu oleks valmis. Hahahaaaa. 
Kõik naabrid on ka juba uudistamas käinud. Meil hakkab siin väike oma kommuun tekkima. Käiakse üksteise tegemistele ja toimetamistele kaasa elamas, nõu küsimas, jagatakse üleliigseid õunu, ploome, laenatakse tööriistu ja alati tervitatakse ja uuritakse, kuidas läheb.

Meile väga meeldivad need pisikesed kivid, mis sai postide ümber ja plaatide serva pandud. Välimises ääres on nad puht praktilisel eesmärgil, et vihmaveel oleks koht, kust ära voolata. Ukse ees, plaaditud tee alguses ja postide ümber sai aga eelkõige eetilisel põhjusel nii ja tulemus on me meelest hästi korralik. Oleks tore, kui nüüd sadama ka hakkaks, saaks plaatide päris värvi ka näha.  
Pärast:
Mu A4 pikkune to-do-list kahaneb mõnusalt järjekindlalt. Huvitav, mille ma järgmisena saan sealt maha kriipsutada...
 Bisous

No comments:

Post a Comment