See on pidžaamas, hommikumantlis ja susside sahinal mööduva pühapäevahommiku juurde kuuluv pudrukauss.
Õige tunde aitavad veel luua aknast paistev vihmasadu, laual olev aurav teetass ja taustal mängiv lemmiklugu.
Kui me nädala sees sööme hommikuti kiirelt moosisaia, siis nädalavahetuste hommikute juurde kuuluvad pisut erilisemad hommikusöögid. Vahel teeme vahvleid, mõnikord pannkooke. Vahepeal oli mul (isetehtud) müsli vaimustus. Aga juhtub sedagi, et küpsetame hommikusöögiks moosipalle või eriti erilisel korral toob C pagariärist croissante. (Seda viimast tegelikult nüüd küll vaid siis, kui meil külalised on, sest pagariärid asuvad meist kõik autosõidu kaugusel. Vaid meie kahe pärast on see liialt tülikas ettevõtmine hommikusöögi leidmiseks).
Kui mul on tahtmist hommikul köögis natuke pikemalt mässata, siis viimasel ajal olen ma just sellise retsepti järgi pudrukausi kokku keetnud.
Sulata pannil killuke ilma soolata võid ja lao sinna õhukesed õunaviilud. Kui õunad hakkavad pehmeks muutuma, raputa pannile suhkrut ja kaneeli. Pööra ettevaatlikult õunaviile, nii et need mõlemalt poolt kaneeli-suhkrukaramelliga kokku saaksid.
Keeda kõrval potis valmis meelepärane puder- minul on siin kausis klassikaline piimaga keedetud kaerahelbepuder (ilma soola ja suhkruta) aga ilmselt sobib see pudrukate samahästi kokku ka neljavilja- või manna- või mõne hoopis erilisema pudruga.
Tõsta valmis puder kaussi ja lao peale küpsed õunaviilud, mandlid, kreeka- ja maapähklid. Kui sul on juhtumisi sügavkülmas mustikaid, siis need passivad sinna peale samuti väga hästi. Kõige krooniks nirista peale natuke vahtrasiirupit ja hea algus päevale ongi valmis.
Bisous
No comments:
Post a Comment