Wednesday, 11 December 2019

Retsept: Gâteau magique ehk šokolaadi võlukook

Vaja läheb: 

170 g pralinee küpsetusšokolaadi
100 g tumedat küpsetusšokolaadi
100 g võid + 20 g vormi määrimiseks
50 cl piima
4 muna, munakollased ja valged eraldatud
100 g jahu
100 g suhkrut
Valmistamine:

Murra pralineešokolaadi tahvel ruutude järgi tükkideks. Sulata vesivannil šokolaad koos 100 g võiga. 
 Eelsoojenda ahi 160 kraadini. 
Haki tume šokolaad suure noaga mitte väga peeneks puruks. Vahusta munakollased koos suhkruga kuni segu hakkab valgeks muutuma. Lisa muna-suhkru segu hulka esmalt sulanud pralineešokolaadi-või jahtunud segu, seejärel jahu ja hakitud tume šokolaad. Sega hästi läbi. Kõige lõpuks lisa taignasse piim. Eraldi kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa ettevaatlikult supilusika haaval taignale. Sega mass ühtlaseks. Kalla segu võiga määritud vormi ja pane 50 minutiks ahju. 
Kui kook on valmis, lase sel jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi külmkapis. 

Taignasegu on enne ahju minemist hästi hästi vedel. See on täiesti normaalne, arvestades seda, et sinna läheb pool liitrit piima. Ahjus küpsedes moodustuvad taignast aga kolm selgelt eristuvat kihti- sellest tuleb ka võlukoogi nimi. Kõige peale moodustub natuke võbelev tarretise moodi kiht (prantsusmaal nimetatase seda flan'iks), keskele jääb kreemikas šokolaadikiht ja kõige alla moodustub hakitud tumedast šokolaadist nö tihe koogipõhja kiht. Voilá ongi võlukook valmis. 

Me oleme päris mitu korda seda kooki viimasel ajal teinud, sest kuigi ajakiri, kust me retsepti leidsime, mainis, et tegu on prantsuse koogiklassikaga, siis ei ole mitte ükski inimene, kellega me oleme rääkinud, sellest koogist kuulnudki. Ütleks, et on väga salapärane klassik.
Ühe korra tegime kooki näiteks C kolleegidele ja jagasime retsepti C emale. Ühe viisin tööle minu töökaaslastele proovimiseks ja naabridki said võlukoogist võlutud. Nagu näed, meil on selle koogiga juba üksjagu kogemust.

Mu meelest sobib see võlukook eriti hästi kolmanda advendi õhtusöögilauale, nii et head katsetamist! 
Bisous

No comments:

Post a Comment