Kuue pisikese pavlova tegemiseks läheb sul vaja:
2 toasooja munavalget
näpuotsaga soola
100 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
0.5 tl maisitärklist
0.5 tl valge veini äädikat
Vahukoort
Vaarikaid või muid meelepäraseid/käepäraseid marju
Mõned ruudud tumedat šokolaadi
Ma võtsin munad külmkapist välja soojenema tund aega enne küpsetama hakkamist.
Eraldasin munakollased -valgest ning vahustasin munavalged koos näpuotsatäie soolaga kõigepealt pehmeks vahuks. Vahustamist jätkates lisasin vahule kolmes osas suhkru. Viimasele suhkruportsule segasin juurde ka kaks teelusikatäit vaniljesuhkrut.
Munavalgevaht on valmis kui vaht on ühtlane, sile ja läikiv. Ja kaussi tagurpidi kallates ei hakka sealt midagi välja voolama, tilkuma või libisema. KitchenAid'iga vahustades kulus mul kiirusel 5-6 umbes 10 minutit, et vaht piisavalt tugev saaks. Ajakulu sõltub palju miksri võimsusest või vispliga vahustades siis ilmselt biitsepsist.
Kui vaht oli juba peaaegu täitsa valmis, lisasin pool teelusikatäit maisitärklist ja pool teelusikatäit äädikat ning vahustasin need paari miksritiiruga munavahu hulka.
Kui vaht valmis, võtsin küpsetusplaadi ning katsin selle küpsetuspaberiga. Kahe teelusika abiga tõstsin munavalgevahu paberile ja voolisin neist "pesad". Äärtest kõrgemad ning keskelt pisikese lohuga, kuhu saab hiljem tõsta vahukoore ja marjad.
Sel ajal kui "pesasid" voolisin, panin ahju 160 kraadi peale eelsoojenema. Kasutasin pöördõhu režiimi. Kui temperatuur oli saavutatud, tõstsin plaadi ahju keskmisele siinile ja alandasin kuumuse kohe 110 kraadini.
Küpsetasin beseesid ahjus täpselt 30 minutit. Vahepeal ahju ust avada ei tohi. Kui küpstusaeg täis sai, lülitasin ahju välja aga ei avanud veel ust. Lasin neil koos ahjuga 20 minutit jahtuda, alles siis tegin ukse lahti. Jätsin beseed ahju, ukse praokile ning lasin neil niiviisi mitme tunni vältel täielikult maha jahtuda.
Jahtunud beseed tulevad küpsetuspaberi küljest pea iseenesest lahti ega lähe üldsegi katki.
Pooljahtunud beseesid ei ole mõtet torkima hakata, need mõranevad kergemagi puudutuse korral.
Pavlova serveerimiseks vahustasin vahukoore tugevaks vahuks. Tõstsin lusikaga pavlova keskele vahukoore ning lisasin kõige peale vaarikad. Sulatasin veevannis paar ruutu šokolaadi, mida vahukoore ja marjade peale kaunistuseks niristasin.
Pavlovad võib valmis küpsetada ka päev enne pidu aga vahukoore ja marjad võiks lisada vahetult enne serveerimist.
Olen selle Mari-Liis Iloveri retsepti järgi juba väga mitu korda pisikesi pavlovaid teinud ja iga kord on ilusti välja tulnud. Seetõttu julgen seda siingi jagada ja soovitada.
Mul oli täna tegelikult natukene nagu põhjust ka küpsetamiseks. Me tähistasime nende suussulavate mini-pavlovatega kolme aasta möödumist meie maja valmimisest. 1. aprill 2017 oli päev, mil me siia sisse kolisime.
Bisous
No comments:
Post a Comment