Mäletad, meil oli eelmisel nädalavahetusel plaan minna Alsace'i piirkonda maasikaid korjama. Sellest plaanist ei tulnud mitte midagi välja, sest laupäeval sadas terve päeva ja pühapäevaks tekkisid mingid muud plaanid-tegemised aga see-eest jõudsime me nüüd sellel nädalavahetusel hoopiski rabarberipõllule.
Ma avastasin nädala alguses juhuslikult tänu mingile suvalisele fb reklaamile, et meie kodu lähedal on talu, mis kasvatab rabarberit ja söödavat kuslapuud ja veel mõningaid marju (arooniat ja sõstraid nt) ning korraldab sel nädalavahetusel nö avatud uste päeva, mil kõik tahtjad saavad ise põllule marju korjama minna. Rabarberit sel hooajal viimast korda, nii et meil täiega vedas, et fb vahel liiga palju reklaami on. Sellised talud-istandused- kus saab ise korjamas käia- on siin muide üsnagi levinud. Huvitav, kas Eestis ka?
Ise korjates on kilohind alati odavam (3 euri oli nt rabarberi kilohind, poes ja turul nägin 5-ga) ning lisaks on see tore ettevõtmine, mida sõprade või perega koos teha. Siinsele rabarberipõllule olid muide kõik oodatud ja ühtki maski ega desinfitseerimisvahendit silmapiiril ei olnud. Rabarbereid küll otse põllul nagu väga ei söö aga seda söödavat kuslapuu marja korjates ei keelanud küll keegi kõhtu täis söömast.
Me oleme käinud nii maasikaid kui mustikaid ja musti-punaseid sõstraid ise korjamas aga rabarberipõllule sattusime täitsa esimest korda.
Ma avastasin nädala alguses juhuslikult tänu mingile suvalisele fb reklaamile, et meie kodu lähedal on talu, mis kasvatab rabarberit ja söödavat kuslapuud ja veel mõningaid marju (arooniat ja sõstraid nt) ning korraldab sel nädalavahetusel nö avatud uste päeva, mil kõik tahtjad saavad ise põllule marju korjama minna. Rabarberit sel hooajal viimast korda, nii et meil täiega vedas, et fb vahel liiga palju reklaami on. Sellised talud-istandused- kus saab ise korjamas käia- on siin muide üsnagi levinud. Huvitav, kas Eestis ka?
Ise korjates on kilohind alati odavam (3 euri oli nt rabarberi kilohind, poes ja turul nägin 5-ga) ning lisaks on see tore ettevõtmine, mida sõprade või perega koos teha. Siinsele rabarberipõllule olid muide kõik oodatud ja ühtki maski ega desinfitseerimisvahendit silmapiiril ei olnud. Rabarbereid küll otse põllul nagu väga ei söö aga seda söödavat kuslapuu marja korjates ei keelanud küll keegi kõhtu täis söömast.
Me oleme käinud nii maasikaid kui mustikaid ja musti-punaseid sõstraid ise korjamas aga rabarberipõllule sattusime täitsa esimest korda.
Õnneks on härra rabarberit nii hea lihtne ja kiire korjata, me olime seal peenarde vahel vist natuke rohkem kui pool tundi ja tõime koju 16 kg rabarberivarsi. Osa sellest keedame moosiks, osa paneme sügavkülma talve ootama ja sellest, mis üle jääb teeme kooki ja kisselli ja muud head paremat. Praegu on igal pool netis nii palju rabarberiküpsetiste retsepte, raudselt saame midagi uut ja põnevat katsetada.
Nüüd ootab ees aga see tüütum osa- koorimine, mis on jube tüütu ja tükeldamine, mis on natuke vähem tüütum. Päev on ammu läbi, kui ma seda postitust siin kirjutan aga see kuhi köögisaarel pole just märkimisväärselt kahanenud võrreldes hommikuga, mil need pildid tehtud sai. Meil oli aias muid tegemisi täna natuke liiga palju. Aga pisut jõudsin siiski panna täna juba sügavkülma, homme või esmaspäeval hakkame moosi tegema. Esmaspäev on siin muide jällegi!!! püha, nii et meil on mõlemal vaba päev. Täitsa paras on siis see moosikeetmine ette võtta.
Bisous
No comments:
Post a Comment