Friday 31 July 2020

Koroonatesti tegemas

Väike life up-date: me käisime mõlemad täna koroonatesti tegemas. 

Ei, meil pole ühtegi sümptomit ja me ei tea ka kedagi, kelle pärast me peaksime testi tegema, me käisime laboratooriumis hoopis seetõttu, et me ei pääse muidu puhkusereisile. Prantsusmaa on kehtestanud kõigile La Reunion'ile lendavatele inimestele kohustuse teha enne lendu koroonatest, vaid negatiivne tulemus lubab lennukile astuda. Kummalisel kombel ei pea testi tegema aga sealtpoolt siiapoole lennates. Praegu vähemalt mitte. Kahe nädala pärast võivad muidugi juba hoopis teised lood ja piirangud olla. Aga me selle peale hetkel isegi ei mõtle. On väike ime, kui me siitpoolt sinnagi ilma suuremate sekeldusteta pääseme. Hetkel saame me kergemalt hingata alles siis, kui me lennukis istume ja stjuardess hakkab kana või pastat pakkuma. Seniks aga- fingers crossed- me oleme omalt poolt kõik teinud, kui miski nüüd veel viltu läheb, ju siis lihtsalt pidi nii minema. 

Meil oli parajalt sekeldusi, et õiges kohas ja õigel ajal testi saaks teha. Meile on ette nähtud kindel arv tunde enne lendu, mil test peab tehtud olema, tulemused saabunud ja kõik paberid täidetud ja allkirjastatud olema. Ja kuuldatavasti ei aktsepteerita mitte mingisuguseid kõrvalekaldeid, nii et kõikide tingimuste täitmiseks pidime me oma testi tegemise aega näiteks lausa kolm korda ümber tõstma. 
Praegu lendama minnes on paberimajandust ja kõiksugu ankeete terve hunnikutäis. Ja põhimõtteliselt peab iga paberi peal lihtsalt allkirjaga kinnitama, et mul pole siin ja praegu ühtegi haigustunnust. Ma ei tea, mida nad seal mõtlevad, kes see ikka läheb hetkesituatsioonis teadlikult palavikuga lennujaama või puhkusereisile... 

Test ise võttis aega mitte rohkem kui 5 sekundit. Kogu sellega kaasnev paberimajandus ja ankeetide täitmine olid oluliselt aeganõudvamad toimingud mu meelest. Test nägi välja selline, et valges kitlis onkel astus kabinetti, ütles bonjour, suskas ühe keskmisest natuke pikema vatitiku ühte ninasõõrmesse, nii sügavale, kui sa ei oleks arvanud, et miskit minna saabki, keerutas seda seal seniks kuni olemine ebameeldivaks muutus. Ja keerutas siis natuke veel. Seejärel tegi sama teises ninasõõrmes, kusjuures selle sama esimese vatitikuga, niikaua kuni mul lõpuks ikka silmad märjaks ka läksid ja siis ütles au revoir ja astus kabinetist välja. Testis iseenesest ei ole midagi valusat või hirmuäratavat, lihtsalt korraks on natuke ebamugav olemine. 

Testi tegemine maksab siin natuke üle 50 euri aga selle hüvitab haigekassa 100%-liselt, nii et pm on siin testi tegemine kõigile tasuta. 
 
Et meil on igasugused piirangud kehtestatud lennufirma poolt, siis lubati meile, et tulemused on homseks teada. Ainult et kolm tundi hiljem saabus mu telefoni sõnum, mis teatas, et minu tulemused on kättesaadavad vot siin leheküljel. Ja nii oligi. Me käisime testi tegemas nelja ajal pärastlõunal ja kella seitsmeks õhtul oli selge, et mul ei ole koroonaviirust.
   
C pole oma tulemusi veel teada saanud. Ma ei ole nüüd kindel, kas ta saab täna öösel rahulikult magada või mitte. Minul on aga igatahes roheline tuli, et La Reunion'ile lennata. 

Bisous

No comments:

Post a Comment