Tuesday 4 August 2020

Retsept: Melonimoos

Melonimoosi jaoks läheb sul vaja läheb:

1.5 kg melonit (3-4 suuremat melonit)
1 sidrun
1.2 kg moosisuhkrut
(Soovi korral võid moosi keemise ajaks sinna visata ka peotäie piparmündilehti. Need võiks aga keemise lõpus moosi seest välja korjata.)

Koori ja puhasta melonid seemnetest. Lõika sidrun pooleks ning pigista sellest mahl välja. Lõika meloniviilud ampsu-suurusteks tükkideks, kalla üle sidrunimahlaga ja sega poole koguse suhkruga segamini. Jäta 2-3 tunniks seisma. 
Seejärel lisa ülejäänud suhkur (soovi korral ka piparmündilehed) ning lase segul keema tõusta, seda samal ajal aeg-ajalt puulusikaga segades. Kui moos keeb, vaata kella. Sellest hetkest alates keeda moosi 25 minutit. Vahepeal eemalda tekkiv vaht. 
Melonitükid ei kee lõpuni päris pudruks. Kui tahad, et moosis poleks suuremaid viljatükke, siis keemise lõpupoole võid pudrunuia või käsiblenderiga suuremaks jäänud melonitükid purustada. Nii saab moos ühtlasema- kompotilaadse tekstuuri. 
Tõsta kuum moos koheselt steriliseeritud purkidesse, sule purgid ning jäta tagurpidi jahtuma. 

Ma tegin sellel aastal esimest korda melonimoosi, sest mulle tundus, et just nii saab suve purki panna. Mahlased ja hästi magusad melonid on siin elades suve täiesti lahutamatuteks kaaslasteks muutunud ja kui ma seda retsepti nägin, siis teadsin kohe, et pean selle järgi proovima. Loodetavasti meenub millalgi keset pimedat ja külma jaanuarikuud seda moosi süües suvine kuumalaine ja olemine muutub kohe hopsti palju soojemaks.
Bisous

No comments:

Post a Comment