Saturday 14 November 2020

Pooleli jäänud ehitus- ja sisustusprojektid. Sisustusprojekt- elutoa mööbel.

Teine projekt, mille valmimine edasi lükkus, on üks sisustuprojekt elutoas. 

See on peaaegu et viimane asi, mis meil veel ajutise lahendusena neljandat aastat juba kasutusel on. Meie kamina tagune telekanurk, mis sai sisse kolides mingi kõige suvalisema ikea mööblitüki peale kohandatud ja nii ta jäigi. Ajutise lahendusena. Ja olgugi et me telekat vaatame kolm korda aastas, siis mind tohutult häirivad nende avatud riiulite tagant paistvad rippuvad juhtmed, mis kõiki erinevaid elektroonikaseadmeid ühendavad ja mida on mu meelest mustmiljon. Nii juhtmeid kui seadmeid. Alates vinüülimängijast, kõlaritest ja võimendist kuni hariliku digiboxini. Ühesõnaga, ma tahtsin mööblitükki, mis kõik need seadmed ja mustmiljon juhet ära peidaks. 

Kuna suure enamuse mööblist oleme me tellinud oma mööblitislerilt, siis loomulikult pidime ka sel korral tema jutule minema. Kõik vaidlused olid vaieldud, mõõdud võetud ja joonised valmis tehtud. Ja siis tuli liikumispiirang number 2. 

Ka selle mööblitüki idee muutus mitu korda, enne kui me lõpliku variandi õigete mõõtudega paberile saime. Algselt oli plaan sinna telekanurka teha maast laeni sahtlite ja kappidega midagi sektsioonkapi laadset. Et saaks kõik asjad ühte kohta panna- seadmed alla, telekas keskele ja vinüülid, dvd-d jms asjad üles kappidesse. Üritades seda reaalsuses ette kujutada, saime ühel õhtul aru, et see jääks meie kodus liiga raskepärane, et me ei taha tegelikult laeni välja minna. Nii nagu köögiski, kus meil puudub nö ülemine kapirida, ja kogu üldmulje püsib tänu sellele õhuline ja avar ja valgusküllane. Kummaline oleks nüüd järsku elutoa ühte seina midagi nii massiivset tekitada nagu maast laeni sektsioonkapp. 

Ülemiste kappide ära jätmine tekitas aga kohe suure probleemi. Kuhu me paneme kõik need sinna minema pidanud asjad? Natuke kummaline oleks dvd-d maja teise otsa külalistetoa tühjale riiulile vedada. Aga kuna me köögis saime kõik asjad ilma ülemiste kappideta ära mahutatud, siis pidi leiduma nüüd lahendus ka elutoa mööblile. Ja pärast paari õhtut ideede genereerimist, leidsimegi lahenduse. 

Teleka alla tuleb mööblitükk, mis mahutab enda lahtitõmmatavatesse sahtlitesse ja tagaseinaga avatud riiulitele kõik elektroonikaseadmed, kõlarid ja peidab samal ajal tänu tagaseinale ja sahtliosale ära kõik need mustmiljon juhet. Juhhuuuuu! Telekas läheb sinna peale ja sellega seal asi piirdubki. Elutoa-söögitoa teise nurka, sinna kus hetkel laiutab uhkes üksinduses üks suur palm, tuleb üks eraldi seisev madal kapp, kuhu sahtlitesse lähevad kõik dvd-d ja vinüülid ja kappidesse kõik muu, mis meil praegu elutoas käepärast on. Seda, mis saab palmist, tuleb veel mõelda. Ideaalis tahaks, et ta jääks sinna samasse kapi peale aga kui ta kavatseb veel palju laiusesse kasvada, siis ma kardan, et ta ei mahu sinna enam eriti hästi. Eks paistab. Diivani kõrval olevale tühjale seinale on plaan panna sellest samast puidust neli kuusnurkset riiulit, millel ma saan eksponeerida oma kirge hoolikalt valitud ägedate sisustusaksessuaaride vastu. Või midagi sellist. 

Ja ehkki ma korra kaalusin, et ka diivanilaua võiks siis samast puidust teha, siis hetkel jääb diivanilaud siiski puutumata. Praegune on veel täitsa korralikus konditsioonis ja sobib sinna diivani ette ka mu meelest üsna hästi, nii et ei ole põhjust seda hetkel lihtsalt niisama välja vahetada. 

Joonised on valmis, nii et taaskord lihtsalt ootame, et saaksime mööblitisleri jutule minna ja puidu välja valida. Mõelda, et ta on peaaegu kogu meie kodu mööbli valmistanud- tema käe alt tulid meie suur söögilaud ja terve köögimööbel, kogu mööbel vannitoas ja wc-s, garderoobikapid esikus, töötoas ja magamistoas. Vaid töötoa ja külalistetoa on suuresti sisustanud ikea. 

Nii nagu õues on see katusealune viimane asi, mis me siin saame majale juurde ehitada, on ka sisustuses see telekaalune mööbel suht viimane asi, mis veel väljavahetamist tahab. Magamistoas on mõned asjad küll ka veel puudu. Näiteks ei ole meil voodipeatsit aga kuna voodi on vastu seina, mille teisel pool asub külm garaaž, siis mõtlesime, et ehk oleks ühest korralikust paksust voodipeatsist natuke abi, et talvel voodilinad jube ruttu jube külmaks ei läheks. Ja need väikesed kapid, mis voodi kõrval käivad, võiksid siis selle voodipeatsiga ka hästi kokku sobida aga kõige selle peale pole me veel isegi mõtlema hakanud. Praegune on praegu juba täitsa hästi ja vahelduseks on hea, kui ükski projekt kuskil kuklas ei kummita. Kui saaks need kaks pooleli olevatki valmis, oleks jube hea. 

Bisous

No comments:

Post a Comment