Wednesday 24 August 2022

Suvepuhkus Šotimaal. Edinburgh.

 

Me põgenesime Prantsusmaa suvise lämmatava kuumalaine eest Šotimaale ja kogesime seal meie jaoks peaaegu ideaalseid suvepuhkuse temperatuure. Mäletad, me oleme varemgi Põhja-Euroopas suvepuhkust nautinud- Norra fjordid ja öö telgis 12 kraadiga tuleb kohe eredalt meelde. Aga Šotimaal saime haruldaselt pikalt nautida ilusat suveilma (võime käsi südamel vanduda, et selline asi nagu Šotimaa ilus suveilm on täitsa olemas) ja kuigi paaril päeval saime ikka läbimärjaks ka, oli kokkuvõttes ilmataat meie vastu terve pika reisi vältel lahke ja hea. 

Meie esimeseks peatuspaigaks oli Edinburgh, kuhu jõudmiseks tuli kõigepealt läbida 1400 km.

 Nüüdseks juba üsna mitu nädalat tagasi, juulikuu viimase pühapäeva hommikul võtsime suuna Prantsusmaa põhjarannikule, ööbisime Calais's ja järgmisel varahommikul olime praamil, ületamas La Manche'i, silmapiiril paistmas Dover'i valged kaljud- meie sihtpunkt Inglismaal. Seejärel kulus oluliselt rohkem tunde, kui gps alguses suure suuga lubas, et terve Inglismaa läbi sõita ja sinna otsa veel üsna pikk jupp Šotimaast ka ja alles seejärel olime lõpuks Edinburgis- M'i ja U korteris veiniklaase kokku löömas, et tähistada meie kohalejõudmist,  suvepuhkuse algust, C elu esimest viperusteta 800 km läbimist vasakpoolses liikluses, meie esimest külaskäiku nende koju, üle pika aja jällenägemist ja mida kõike veel. Kui ma nüüd mitu nädalat hiljem meenutan- siin sellest kirjutan ja selle hetke peale mõtlen- tuleb mu näole automaatselt bittersweet naeratus- see oli nii rõõmus hetk, nii tore oli neid üle hiiglama pika aja näha, me olime suvepuhkuse ootuse elevuses, selle suve seiklus oli just nüüd algamas...

Edinburghis algas meie kahenädalane autotrip läbi terve Šotimaa. Ja siin on sulle üks üsna pikk pildigalerii meie kahest esimesest päevast pealinnas. 





 


 

 



 




 

Järgmises postituses sõidame põhja poole, teiseks peatuskohaks linnake nimega Perth. 

Bisous

No comments:

Post a Comment