Thursday 25 August 2022

Suvepuhkus Šotimaal. Lossid.

 Blair Castle










 






Scone Palace









Kaks päeva jalutasime pealinnas, kus M meile oma lemmikkohti näitas ja edasi olime juba omapäi. Meie reisi järgmine peatuspaik oli Edinburghist põhja pool asuv Perth. Linna ennast me külastada ei jõudnud, põhimõtteliselt käisime seal lihtsalt magamas, aga see-eest sõitsime sealkandis ringi ja külastasime muuhulgas ka kahte lossi.

Giidiraamat, mille me enne reisi ostsime ja post-it'eid täis kleepisime, soovitas üle ühe lehekülje mingit lossi või lossi varemeid vaatama sõita- neid on Šotimaal lihtsalt umbes mustmiljon. Need kaks said aga nii giidiraamatu kui ka M'i soovituse, mistõttu oli meil lihtne valikut teha. Ja mõlemad olid vaatamisväärsused. Scone Palace'is ei olnud lubatud sees pildistada, mistõttu on meil sellest vaid mälestused ja pildid välisest aga see oli sama küllusliku sisustusega, kui Blair Castle'gi. 

Üleüldse, võrreldes Prantsusmaa lossidega näiteks, mis seisavad üldiselt täiesti tühjalt ja kõledalt- sest revolutsiooni ajal kandis rahvas kogu kraami laiali- on Šotimaa ja ilmselt ka Inglismaa lossid oluliselt sisukamad- seda sõna otseses mõttes. Mööbliesemed, lauanõud, relvad, kleidid, maalid, tekstiilid, raamatud jne jne jne- nendes lossides ikka on mida vaadata ja imetleda. Nägid seda lauanõude kollektsioone täis tuba Blair Castle'is? 👀

Bisous

No comments:

Post a Comment