Monday 10 April 2023

Lihavõttepühad 2023

Jõuludest otse lihavõtetesse...

Viimane blogipostitus tuleb välja, et oli 24.detsembril ja nüüd me istume jälle kenasti kaetud laua taga ja koksime mune. Kolm kuud on vahepeal möödunud ja kuigi nende jooksul juhtus nii mõndagi, mida oleks blogis olnud tore jagada, ei ole ma kohe mitte kuidagi arvutiekraani taha sattunud. Mu arvuti on omadega ikka täitsa kutu-piilu (jah, peagi saab sellest olukorrast vist juba aasta), aga mul ei ole tahtmist uut osta ega vanaga töötada, nii et blogi on paratamatult vaeslapse ossa jäänud. Ja ma ei taha siin ja praegu midagi lubama ka hakata, eks paistab, kuidas edasi.

Aga lihavõtted saavad meil siin alles täna otsa. Prantsusmaal ei ole Suur Reede vaba, siin on hoopiski esmaspäev riiklik püha, ja me oleme neid kolme vaba päeva maksimaalselt ära kasutanud ning põhimõtteliselt kogu ärkvel oldud aja õues ja aias toimetanud. Pühadest vaid niipalju, et pühapäeva lõunaks võtsin välja pidulikumad lauanõud ja koksisime kumbki siis ka ühe muna aga ei jõudnud ma ei munade värvimiseni, eriliste dekoratsioonideni ega sokolaadimunade jahini. Meil olid mõlemal hoopiski teistsugused plaanid ja eesmärgid pikaks nädalavahetuseks ja kõik tegime ära. Niiii niiiii palju suuri töid- alates vanade lillepottide värvimisest ja mullaga täitmisest kuni fassaadi puhastamise ja terrasside survepesuni.... praegu on selline tunne, et homne tööpäev saab olema tõeline puhkus võrreldes nende kolme päevaga ja nende tööde hulgaga, mis me kolme päevaga kodus ära tegime. 

Õnneks oli kolm päeva päikesepaistet ka, suht esimesed ilusad soojad ilmad siin ka, nii et värske õhu üledoosi saime kätte, patareid said laetud, töömured unustatud, talveunne vajunud töölihased said üles äratatud, koduõu sai ilusamaks, aknad said puhtaks, naabritega sai üle aia juttu aetud, grill sai soojaks, mitu masinatäit pesu sai õues kuivaks, esimesed seemned said peenramaale külitud... Oehh. 

Loodan, et sinagi veetsid mõnusa pika pühade nädalavahetuse! 



Loodetavasti siis mitte järgmiste pühadeni :) 
Bisous

No comments:

Post a Comment