Koogipõhi:
190 g jahu
20g maisitärklist
90g tuhksuhkrut
130 g võid
35 g mandlijahu
Näpuotsaga soola
1 muna
Crème pâtissière ehk kondiitrikreem:
500 ml piima
4 munakollast
100 g tuhksuhkrut
1 vaniljekaun v mõned tilgad vaniljekstrakti
40 g maisitärklist
Kaunistuseks:
500 g maasikaid
Alusta koogipõhjast. Selleks sega kokku kõik taigna kuivained ning lisa kuubikutena või. Töötle segu köögikombainis enam-vähem ühtlaseks, lisa muna ja jätka töötlemist, kuni on moodustunud ühtlane tainas. Tee sellest pall, mässi toidukilesse ja aseta külmkappi 20-30 minutiks puhkama.
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Tõsta lahtikäivasse koogivormi, vooderda ka võiga määritud koogivormi servad taignaga. Tee kahvliga taignasse augud ning kata küpetuspaberiga, millele kalla keraamilised küpsetuspallid või kuivatatud oad. Küpseta koogipõhja 15 minutit, seejärel eemalda küpsetuspaber koos raskusega ning küpseta veel 10 minutit, kuni põhi on ilusti ühtlaselt kuldne. Lase koogipõhjal täielikult ära jahtuda.
Kreemi jaoks vala piim kastrulisse, lisa vaniljekaun või -ekstrakt ning kuumuta keemiseni. Vahusta kausis munad suhkruga kuni segu on helekollane. Lisa segades maisitärklis. Kalla pool kuumast piimast munasegule, pidevalt vispeldades. Seejärel kalla kogu segu allesjäänud piimaga kastrulisse. Kuumuta segu tasasel tulel, samal ajal ikka pidevalt segades, kuni see on paksenenud. Eemalda vaniljekaun. Lase kreemil jahtuda.
Võta koogipõhi vormist välja ja aseta serveerimisalusele. Tõsta kreem koogipõhjale. Pese ja puhasta maasikad. Lõika pooleks ja vahetult enne serveerimist kaunista kook maasikatega.
Maitseb nagu suur suvi!
Bisous
No comments:
Post a Comment