Monday, 30 May 2016

Retsept: Maailma parimad muffinid

Nägin ükspäev turul ilusaid rabarberivarsi ja mul tuli kohe hirmus rabarberikoogi isu. Vähemalt üks ükskõik millise retsepti järgi tehtud rabarberikook kuulub mu meelest kevade juurde nagu maasikad vahukoorega kuuluvad suve juurde. Ja kuna minu jaoks algab suvi alati esimese juuniga siis oligi ülimalt viimane aeg eelmine nädal rabarberit süüa.

 Ostsin kaks vart, sest mu teinepool teeb ainuüksi rabarberi mainimise peale alati eriti koleda näo ja keeldub seda ükskõik mis kujul söömast. Lubasin siis talle, et teen pool kooki sügavkülmutatud marjadega ja pool rabarberiga.
Tol päeval küpsetasin ühe prantsuse koogiretsepti järgi (clafoutis) ja kuna poole koogi jaoks piisas vaid ühest rabarberivarrest, jäi mul teine sel hetkel kasutamata.
Clafoutis sai nädalavahetusega otsa ja külmkapis ootas ikka veel teine vars. Otsisin selle jaoks internetist retsepti ja komistasin "Maailma parimad rabarbrimuffinid" retsepti otsa. Et sellele oli nii väljakutsuv nimi pandud, olin loomulikult uudishimulik ja tahtsin ise järgi proovida.

Kusjuures, retsept on originaalis vist pärit Nami-Nami retseptikogust. Mina leidsin selle juba pisut muudetud versiooni tassike.ee blogist, kus seda oli katsetatud justnimelt selsamal põhjusel. Et kas ikka on maailma parimad rabarbrimuffinid.

Kui Tassike.ee kirjutas, et küpsetas kahe nädala jooksul 4 korda, siis mina jõudsin kümne päeva jooksul kaks korda seda retsepti kasutada. Esimene kord tegin oma üksiku rabarbriga ja muffinid tulid superhead. Mul on üheksane muffinivorm ja kuna C keeldus ka neid proovimast, siis sõin ma nädala jooksul kõik üheksa muffinit üksi ära :) Üldse ei tunne end pahasti seetõttu, et ta sai magustoiduks vaid jogurtit.
Kõige parem selle retsepti juures on see, et peale viite päeva laual rätiku all seismist, maitses mu viimane muffin täpselt sama hästi kui esimenegi. Need ei läinud sugugi kõvaks nagu mu kõik varasemad muffinikatsetused, mis tavaliselt on juba järgmisel päeval veidi kuivavõitu.


 Teine kord kasutasin sama retsepti nüüd laupäeval, kui C sõprade juurde minnes lubasime magustoidu ise kaasa võtta. Tegin sama retsepti järgi ainult rabarbri asendasin sügavkülmutatud marjadega- natuke mustikaid, peotäis mustsõstraid, pisut vaarikaid ja valgeid sõstraid. Sain nii oma viimased sügavkülmutatud marjad enne ära kasutada kui värsked marjad valmis saavad (sest ära unusta, ülehomme algab mul juba ju suvi ;) Ja C sai ka lõpuks muffinit proovida, mille kiidulaulu ta nädal aega järjest igal õhtusöögil kuulama pidi. Pärast kiitis ise ka.

Vaja läheb:

2 muna
1,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
150 g paksemat hapukoort
50 g sulatatud võid
300 g tükeldatud rabarberit (u 4-5 keskmist vart)
100 g martsipani

Sulata või ja sega kuivained (välja arvatud suhkur) omavahel. Riivi kuivainete hulka ka martsipan. Vahusta munad suhkruga ning sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarber (või muud marjad, mida kasutad). Jaota tainas muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15-17 minutit (selline aeg on kirjas blogis, kust mina retsepti leidsin aga meil on näiteks kodus gaasiga ahi ja seal läks pisut kauem aega, seega soovitan muffineid aegajalt puutikuga kontrollimas käia).

Head katsetamist!
bisous

No comments:

Post a Comment