Ma armastan värskeid kevadrulle. Tükk aega sain ma neid nautida vaid harvadel restoranikäikudel, mis suurendas vist veelgi mu külgetõmmet nende vastu. Ühel päeval leidsime aga supermarketi eksootiliste toitude riiulist kevadrullide tegemise komplekti ja otsustasime katsetada. See oli elumuutev otsus, sest nüüd saan ma kevadrulle nautida ükskõik millisel päeval. Ausalt, need isetehtud kodused maitsevad täpselt sama hästi kui restorani omad.
Üldiselt kuuluvad need meil menüüsse kevad- ja suvehooajal. Mida soojemad ilmad, seda kergemaks läheb toidulaud. Lasagne ja mitmete ahjuvormide hooaeg on näiteks selleks korraks läbi saanud, nende asemele tulevad õige pea grillimised ja kõikvõimalikud salatid. Ja kevadrullid, sest need on tervislikud ja kerged, täis vitamiine ja värsket rohelist kraami.

Kevadrullid on traditsiooniline Hiina uusaastapidustuste ehk kevade tervitamise toit. Kunagi usuti, et kevadrullide söömine ehk "amps kevadet" kaitseb uuel aastal nii kurja kui õnnetuste eest. Vahvad mõtted!
14 kevadrulli tegemiseks läheb vaja:
Üldiselt kuuluvad need meil menüüsse kevad- ja suvehooajal. Mida soojemad ilmad, seda kergemaks läheb toidulaud. Lasagne ja mitmete ahjuvormide hooaeg on näiteks selleks korraks läbi saanud, nende asemele tulevad õige pea grillimised ja kõikvõimalikud salatid. Ja kevadrullid, sest need on tervislikud ja kerged, täis vitamiine ja värsket rohelist kraami.
Kevadrullid on traditsiooniline Hiina uusaastapidustuste ehk kevade tervitamise toit. Kunagi usuti, et kevadrullide söömine ehk "amps kevadet" kaitseb uuel aastal nii kurja kui õnnetuste eest. Vahvad mõtted!
14 kevadrulli tegemiseks läheb vaja:
14 riisipaberit (diameetriga 22 cm)
28 krevetti
2 väiksemat porgandit
pool värsket kurk
1 avokaado
1 pakk õhukesi riisinuudleid
salatisegu
värsket münti
kevadrullidele mõeldud valmiskastet (analoogse kastme võid ka ise kokku segada 2 slp kalakastmest, 1 peeneks hakitud küüslauguküünest, 1 spl suhkrust, 1,5 spl laimimahlast, 1 spl sojakastmest ja tšillihelvestest)
Kevadrullide tegemiseks ei ole vaja ahju ega panni aga nende keeramiseks tasub aega varuda.
Alusta sellest, et valmista ette kõik vajaminevad koostisosad- koori porgand ja lõika umbes 5 cm pikkusteks hästi peenikesteks ribadeks. Tee sama ka kurgi ja avokaadoga. Keeda pakendilt leitava õpetuse järgi valmis riisinuudlid, selleks kulub u viis minutit. Puhasta krevetid ning pese salati- ja mündilehed.
Kevadrullide (spring rolls) keeramise õpetusi leidub internetis hulgaliselt. Selles ei ole mitte midagi keerulist, vajab vaid harjutamist.
Kui kõik koostisosad on käeulatuses valmis, läheb sul veel vaja madalat leige veega anumat ning rullimiseks puidust alust. Anum peaks olema nii suur, kuhu riisipaber täielikult sisse mahub, näiteks sobib selleks hästi madalaservaline pirukavorm.
Võta esimene riisipaber ettevaatlikult kätte (kuivalt võivad need kergesti murduda) ning kasta korraks üleni leigesse vette. Võta paber veest välja ning raputa üleliigne vesi anumasse tagasi. Aseta paber puidust alusele. Endapoolsesse äärde lao kevadrullide sisu- kaks krevetti, paar porgandi-ja kurgiviilu, üks avokaadoviil, pisut riisinuudleid, üks-kaks salatijuppi ja mõned mündilehed. Ära täidisest liialt suurt kuhja tee.
Nüüd tõsta riisipaberi endapoolne serv üles ning keera täidise peale. On parem, kui täidis on üsna tihedalt paberisse mähitud, pärast on rulli kergem süüa. Keera rulli edasi, nii et endapoolne serv jääb täidise alla ja oled jõudnud umbes paberi keskele. Voldi mõlemad küljed kevadrulli keskele kokku. See näeb nüüd põhimõtteliselt välja nagu ümbrik. Jätka nii rullimist kuni paber saab otsa ja kevadrull on valmis.
Teine, kolmas, neljas, viies... tee samamoodi.
Serveeri kaste kõrvale ja naudi ampsu kevadest!
Bisous
Alusta sellest, et valmista ette kõik vajaminevad koostisosad- koori porgand ja lõika umbes 5 cm pikkusteks hästi peenikesteks ribadeks. Tee sama ka kurgi ja avokaadoga. Keeda pakendilt leitava õpetuse järgi valmis riisinuudlid, selleks kulub u viis minutit. Puhasta krevetid ning pese salati- ja mündilehed.
Kevadrullide (spring rolls) keeramise õpetusi leidub internetis hulgaliselt. Selles ei ole mitte midagi keerulist, vajab vaid harjutamist.
Kui kõik koostisosad on käeulatuses valmis, läheb sul veel vaja madalat leige veega anumat ning rullimiseks puidust alust. Anum peaks olema nii suur, kuhu riisipaber täielikult sisse mahub, näiteks sobib selleks hästi madalaservaline pirukavorm.
Võta esimene riisipaber ettevaatlikult kätte (kuivalt võivad need kergesti murduda) ning kasta korraks üleni leigesse vette. Võta paber veest välja ning raputa üleliigne vesi anumasse tagasi. Aseta paber puidust alusele. Endapoolsesse äärde lao kevadrullide sisu- kaks krevetti, paar porgandi-ja kurgiviilu, üks avokaadoviil, pisut riisinuudleid, üks-kaks salatijuppi ja mõned mündilehed. Ära täidisest liialt suurt kuhja tee.
Nüüd tõsta riisipaberi endapoolne serv üles ning keera täidise peale. On parem, kui täidis on üsna tihedalt paberisse mähitud, pärast on rulli kergem süüa. Keera rulli edasi, nii et endapoolne serv jääb täidise alla ja oled jõudnud umbes paberi keskele. Voldi mõlemad küljed kevadrulli keskele kokku. See näeb nüüd põhimõtteliselt välja nagu ümbrik. Jätka nii rullimist kuni paber saab otsa ja kevadrull on valmis.
Teine, kolmas, neljas, viies... tee samamoodi.
Serveeri kaste kõrvale ja naudi ampsu kevadest!
Bisous
No comments:
Post a Comment