Wednesday, 9 August 2017

Retsept: Ratatouille koduste lihapallidega

Hakkasime umbes poole kaheksa ajal õhtul süüa tegema. 
Panin wokipanni rohke oliiviõliga nõrgale tulele soojenema. Lõikasin kaks väikest baklazaani rõngasteks ja seejärel suupärasteks kuubikuteks. Puhastasin esimese peenralt saadud punase paprika ja lõikasin tükkideks. Koorisin suvikõrvitsa triibuliseks, lõikasin rõngasteks ja taaskord mõnusateks kuubikuteks. Seejärel hakkisin peotäie omakasvatatud tomateid umbes neljaks ja lisasin suvikõrvitsa, paprika ja baklazaani kuubikutele seltsiliseks pannile. Segasin läbi, lisasin umbes poole tassi jagu vett ja jätsin nõrgale tulele kaane alla podisema. 
Noppisin maitseainekastist peterselli, tüümiani, rohkelt basiilikut ja natuke rosmariini. Lisasin hakitud maitseained koos pipra ja soolaga podisevale ratatouille'le. Viskasin sisse ühe pisikese hakitud sibula ja purustasin juurde ühe küüslauguküüne. 
Jätsin umbes 45 minutiks kaane alla vaiksele tulele. Aeg-ajalt käisin segamas ka. 
C segas samal ajal mul kõrval ühes suuremas salatikausis kokku umbes 400 g veisehakkliha ja 2 väiksemat lahtilöödud muna, lisas segule soola, pipart, rohkelt hakitud peterselli ja koriandrit. Voolis segust käte vahel mõnusad väikesed pallikesed ja veeretas neid jahuga kaetud taldrikul. 
Võttis siis suure kõrgemate servadega panni, valas sinna oliiviõli ja keeras kuumuse hästi tugevaks. Kui oliiviõli oli hästi hästi kuum, asetas sinna lihapallid ja pidevalt segades pruunistas nad igast küljest ilusaks. Keeras seejärel kuumuse päris madalaks ja jättis umbes 15- 20 minutiks küpsema. Vahepeal tuli neid ka segamas käia.  
Niikaua kuni köögiviljad podisesid ja lihapallid küpsesid sõime alustuseks kumbki ühe avokaado-forellikreemi ampsu. 
Selleks valmistasin ühes kausis kõigepealt avokaadokreemi maitsestades avokaado viljaliha soola, pipra ja sidruniga. Teises kausis segasin kokku 50 g toorjuustu, 25 g küüslaugu ja maitseainetega määrdejuustu ning lõpuks lisasin segule ka hästi hästi natukene vett. Serveerimisklaasi tõstsin kõigepealt avokaadokreemi, seejärel kihi juustukreemi ning kõige peale lisasin pisikesteks tükikesteks lõigatud suitsuforelli. Kaunistuseks natukene hakitud murulauku ja oligi amps valmis. 
Aga ilm oli terve õhtu täiega imelik.
Head katsetamist!
Bisous

No comments:

Post a Comment