Saturday, 30 September 2017

Retsept: Grillitud virsikud vanillimascarponega

Kaks retseptipostitust järgemööda aga mis teha, kui ilm vabal päeval muud ei luba, kui köögis toimetada. Majapidamisruumi koristamisest mul sulle pikka lugu rääkida pole, niisiis pead täna retseptiga leppima või homme tagasi tulema.

Meie viimaste nädalate lemmikmagustoiduks on kõikvõimalikud flambeeritud või niisama grillitud puuviljad- õunad, nektariinid, ananass, hurmaa. Ühel õhtul flambeerisime rummiga banaane. Klassika, aga nii hea, onju. Siis, kui hakkas väikeste kollaste ploomide- mirabelle'ide hooaeg, panime needki ühe uitmõtte ajendil pannile ja sõime ühel õhtul õhtusöögiks koos õhukeste pannkookide ja vaniljejäätisega. See oli üks h i r m u s hea õhtusöök. Me alustasime tol õhtul millegipärast magustoidust ja tegelikult ei jõudnudki kunagi soolase söömiseni. Magus oli lihtsalt nii oivaline ja kõht sai ruttu täis. Ja meie majas võivad täiskasvanud ainult magusat õhtusöögiks süüa küll.

Täna grillisin virsikuid.
Mul on üks kingituseks saadud ilus tühjade lehtedega raamatuke, kuhu ma suvalistest kohtadest silma hakanud retsepte üles kirjutan. Ma tean, ma olen vanamoeline, enamik inimesi kasutab selleks otstarbeks bookmarks'e aga vahel hakkavad retseptid silma näiteks sõbranna juures aiakiigel ajakirju lapates või poes pudelisilte lugedes. Sellised leiud kirjutan ma kõik sinna raamatusse ja sealt pärineb ka see grillitud virsikute retsept. Ma ei mäleta enam, kust ma ta üles noppisin aga mu süda sulas juba ainult pealkirja lugedes. Grillitud virsikud vanillimascarponega. See kõlas nii taevalikult.

Kahele magustoidu tegemiseks läheb vaja:

2 keskmise suurusega virsikut
25 g sulatatud võid
0,5 dl toorroosuhkrut või palmisuhkrut

Vanillimascarpone jaoks:

pool laimi
100 g mascarponet
1 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti või ühe vanillikauna seemneid (vastavalt sellele, mis parasjagu kodus käepärast on)
1 sl kohvikoort (10%)

Serveerimiseks mett (või granaatõuna seemneid)
Alustuseks pese laim, poolita ning pressi välja umbes poole teelusikatäie jagu mahla. Sega mahl mascarpone, vanillisuhkru ja kohvikoorega kuni mascarpone muutub pehmeks ja kreemi on kerge segada. Maitse ja lisa vajadusel laimimahla või vanillisuhkrut.

Pese virsikud, poolita või lõika veerandikeks ja eemalda kivid. Kasta lõikepinnad sulavõi ja seejärel suhkru sisse. Grilli kuumal pannil või grillpannil 2-4 minutit, kuni pind on karamellistunud. Soovi korral võid pannile lisada ka törtsu rummi või vana tallinnat.
Serveeri soojad virsikupoolikud vanillimascarpone ja natukese meega. Või vaniljejäätise ja granaatõuna seemnetega.
Nagu ma üleval pool juba mainisin, olin ma retsepti esimest korda lugedes täiesti veendunud, et sellest ei saa midagi muud kui ainult oivaline magustoit välja tulla. Ja grillitud virsikud ongi suussulavalt taevalikud aga mascarpone kreem maitseb hästi aga on hästi rammus. Kohe nii väga, et minu maitse jaoks on seda vist natuke liiga palju. Aga eks see ole juba vaidlemise asi.

Et ma kreemi lõpuks väga palju kasutada ei tahtnud, lisasin magustoidule ka natuke vaniljejäätist ja külmkapis kasutamist ootavad granaatõuna seemned. Ma rikkusin paar päeva tagasi seda granaatõuna puhastades ära meie uhiuue lumivalge köögiseina, mis tähendab seda, et need jäävad tükiks ajaks viimasteks granaatõuna seemneteks, mida ma söön. damn. Peab neist nüüd maksimumi võtma.
Sinna magustoitu sobisid nad igatahes väga hästi, sest andsid mascarpone kreemi tasakaalustamiseks mõnusa hapuka ja värske maitsenüansi.
Ma nüüd ei teagi, kas ma väga seda vanillimascarpone kreemiga varianti soovitan aga vaniljejäätise ja granaatõuna seemnetega grillitud virsikud on igati proovimist väärt.

Mõnusat nädalavahetuse jätku!
Bisous 

No comments:

Post a Comment