Tuesday 31 October 2017

Palume lauda!


Hei! Oktoobrikuu lõpetuseks poseerib siin täna meie kauaoodatud söögilaud. Seesama, mida me nii väga juuli lõpuks, mu vanemate külaskäiguks tahtsime saada aga mis siis kohe mitte kuidagi valmis ei tahtnud saada. Eelmisel reedel saime aga lõpuks lauale järgi minna. Oh seda rõõmu.
Sa ei kujuta ette, kui megaraske see on. Kõige hullem oli selle kaubikust alla saamine. Ma oleks ta peaaegu, et rõõmuga sinna jätnudki. Seejärel tundus maja tagune terrass talle täitsa paras koht olevat, sest uksest sisse mahtumiseks oli vaja kogu kupatus külili keerata ja siis astmest üle tõsta ja siis tuppa vedada ja uuesti ümber keerata ja... Mul on siiani jalad sinikaid täis. Ausalt, sellesse kohta, kuhu me ta reede õhtul panime, jääb ta järgmiseks kümneks aastaks.  

Toole meil veel pole, kuigi jaht käib täie hooga. Kes oleks võinud arvata, et esimeses ettejuhtuvas mööblipoes polegi sellist tooli, mis oleks mugav, kerge, stiilne, õiget värvi ja pangakontot täiesti tühjaks ei röövi. Kui me teisest poest ka ei leidnud, siis mõtlesime korra juba meie mööblitegijale helistada ja uurida, ega ta juhuslikult toole ei oska teha. Ta põhitöö on tegelikult sise- ja välistrepid. Me ise päris püstijalu igal õhtul ei söö, kasutusel on vana lauakomplekti toolid aga need pildile ei passinud. Aga muidu võib siia sööma tulla küll. Korraga vabalt vähemalt kümme inimest. 

Laud on tehtud sellisest erilisest saarepuust, mis kasvab siin riigis ainult selles regioonis, kus me elame. Oleme jällegi hästi kohalikud tarbijad. Harilikust, Eestiski kasvavast saarest eristab teda tume puusüdamik, mida ümbritseb muidu saarepuule iseloomulik hele puit. Tumeda südamiku annab talle hästi vesine ja savine kasvukoht. Ega ma päris täpselt tea, võib-olla on kõik Eestis kasvavad saarepuud sellised, meil siin aga taolisi mujalt ei leia. 

Jätsime lauale taotluslikult naturaalsed vooklevad puiduplaadi servad, jalad on värvitud tumehalli puiduvärviga ning lauaplaat kaetud kolmekordse mati lakikihiga. 
Ühel ilusal päeval tuleb laua kõrval oleva valge seina äärde samast puidust ja sarnases stiilis/värvikombinatsioonis madal pikk baarikapp kõikidele nõudele ning klaasidele. Ja teisele poole lauda, elutoa poolses nurgas diivani ees hakkab olema sarnane kohvilaud ning teleka alus. Meil on visioon. Ja joonised. Aga niikaua kuni pangakonto end kosub, naudime oma ilusat lauda. 
Bisous

No comments:

Post a Comment