Saturday 30 December 2017

Aasta 2017

Jaanuar
Aasta esimesel kuul käisime alustuseks 408 kilomeetri kaugusel mosaiigitükikeste prügimäel (Jah, ma tean. Meil on vahel huvitavad reisisihtkohad) ja saime kätte oma maja võtmed! Kuu alguses saabusid koos lume ja miinuskraadidega ka uksed ja aknad ja kui me varasemalt saime niisama müüride vahel edasi-tagasi käia, siis nüüdsest läksid asjad keerulisemaks. Oli vaja võtit ja siseneda ei saanud enam suvalisest avausest vaid ainult esiuksest. Maja hakkas üha rohkem päris maja moodi välja nägema ja tõenäosus, et me kolme kuu pärast saame sisse kolida, ei tundunudki korraga enam unenäoline.
Selle kuu populaarseim postitus rääkis aga hoopiski köögi planeerimisest. Seda teeme me tegelikult siiani, sest teine ja kolmas osa on ikka veel puudu.
Veebruar
Veebruaris edenesid maja sisetööd ja paika said vaheseinad, põrandaküte ja betoonist põrand selle peale. Mina aga kudusin samal ajal kampsuneid, käisin liiga mitu korda hambaarsti juures ja me sõime pannkooke nagu iga aasta alguses. Kuu lõpus tähistasime koos sõpradega C uhiuut vanusenumbrit ja saatsime laiali isetehtud kolimispeo kutsed.

Märts
Märts oli majaehituse viimane kuu. Kõige kaootilisem ja lootusrikkaim ja positiivselt ärevaim kuu sellel aastal. Mitte midagi ei olnud kunagi õigel ajal valmis aga ometi said kõik asjad tehtud.
Märtsi viimasel nädalal oli põhiliseks (loe:ainukeseks) teemaks pakkimine ja pakkimise teisest päevast sai ka selle kuu loetuim postitus. Koos köögimööbliga. Näed, jälle. Millegipärast on köögimööbli postitused läbi aasta tunduvalt rohkem tähelepanu saanud kui ükskõik millise muu toa mööbel. Hästi ebaaus, eks. Köögimööbli huvilistel on aga üsna varsti põhjust jälle rõõmustada, sest... Me saame õige pea ka selle teise ja kolmanda osa köögist kätte! Juhhuuu!
Aprill
Oh Aprill. Aprill oli kindlasti selle aasta üks ägedamaid kuid. Esimesel aprillil tegime me oma uue maja ukse lahti ja sadasime kõigi mustmiljoni pappkastiga sisse. Õnneks on siin palju ruumi. Kolimise nädalavahetusel istutasime sõpradega koos maja ette valgepöögi heki, mis nüüd koos majaga täpselt samu vanusenumbreid kandma hakkab.
Üllataval kombel ei olnudki meie värskete majaomanike ülevoolavad emotsioonid või lahtipakkimise kõikvõimalikud toredused siinse blogi aprillikuu loetuimateks lugudeks. Väga märkimisväärselt rohkem loeti sel kuul hoopiski.... rabarberi-apelsinimoosi retsepti. Aga tegelikult ma mõistan. See on päriselt ka ülihea moos. Järgmisel aastal proovid, eks?
Mai
Mais käisime lillefestivalil ja tegime esimesi arglikke samme ja kaevamisi oma verivärskel aiamaal. Tõdesime, et siin jätkub tööd vähemalt järgnevaks kahekümneks aastaks, mistõttu me ainuüksi sellepärast lähimas tulevikus uut kolimist ega majaehitust ette võtta ei kavatse.
Meie uue kodu vist kõige vahvam osa on see, et meil on aiamaa, kuhu saab kasvuhoone ehitada ja kirsipuud istutada ja herned kasvama panna ja viinamarjapuu lehtla rajada ja... Kus saab suvehommikul kastemärjal murul paljajalu kõndida, talvel lumememme palle veeretada, sügisel õunu korjata ja kevadel lillepeenras tulpe nuusutamas käia.
Kõige rohkem loeti mais minu siinsetest tööotsingutest aga meie jaoks oli vist kõige põnevam minu vanemate eesootavaks suvepuhkuseks plaanide tegemine.

Juuni
Juuni alguses käisime parimate sõprade imeilusas pulmas, roosifestivalil ja müttasime koos C vanematega aias. Kandsin ilusat kleiti (mitte siis aias müttamiseks, eks), millest sai juunikuu kõige populaarsem postitus.

Juuli
Juuli on mu sünnipäevakuu ja olgugi, et sel aastal sain ma uhiuue vanusenumbri- täpselt samasuguse nagu C-gi- ei tähistanud me seda kolmepäevase pillerkaarega. Tegime siinsete sõpradega mitu pisikest peokest ja õigel päeval käisime C-ga kahekesi järve ääres piknikku pidamas. Passis olev number võib ju küll midagi muud väita aga ausalt öeldes on mul koguaeg tunne nagu oleks 25.
Lisaks sünnipäeva pidamisele, oli juuli ka eriti hea moosikeetmise kuu. Tegime mustikamoosi, punasesõstramoosi, mustasõstramoosi, aprikoosi-rosmariinimoosi.... ühesõnaga pool moosiriiulist sai sellel kuul täis.

August
August oli vist selle aasta emotsionaalseim ja perekeskseim kuu. Kõigepealt käisid minu vanemad meil esimest korda Prantsusmaal külas, pärast keda tulid kohe C vanemad siiakanti puhkama ja kuu lõpus jõudsime me veel ka C vanavanemate juurde. Meile üsna tüüpiliselt sõitsime minu vanematega nädala aja jooksul maha mitu tuhat kilomeetrit- Pariisi kesklinnast Alsace veinimajadeni ja Vosgeeside kõrgeimatesse tippudesse. Kõige loetumad augusti jutud olidki puhkuste postitused- päevast Pariisis ja veinimajade külastusest.
August oli üks äärmiselt vahva kuu.


September
September algas sellega, et me valisime hästi suure hurrraaaaga oma majale fassaadivärvi, arvates, et see paari nädala pärast ka reaalsuseks saab. Hah. Maja on siiani värvimata. Aga selle talve lõpus peaks see töö kindlasti ära tehtama. Eks te siis näete.
Kõige rohkem loeti septembris blogis aga sellest, kuidas me aeda marjapõõsaid istutasime.

Oktoober
Oktoobris sai viis aastat mu Prantsusmaale kolimisest ja ühtlasi pidas samaväärset sünnipäeva ka seesama blogi. Päris esimest postitust kirjutades ei osanud ma uneski näha, et see maailm nii pikalt minuga jääb. Täna ei oskaks ma oma elu ilma selle blogita enam ette kujutada. Kuna kirjutamisvaim ja mõttelend mind ikka vahetevahel ka maha jätavad, siis oktoobris algatasime me vahelduse mõttes projekti Seinad värviseks! Ja veetsime kõik selle kuu nädalavahetused värvirull ühes ja värvipott teises käes. Kõik kolm tuba ja novembris ka koridor ning esik said uhiuued ilmed ja maja hoopiski hubasema ja isikupärasema hingamise.
Seinte värvimise lugude vahele eksis üks postitus hoopiski teisest teemast- capsule wardrobe'ist- millest sai ootamatult selle kuu loetuim jutuke. Ma lubasin sellele loole ka järje teha oma garderoobi põhjal ja see näeb jaanuari teises pooles kindlasti ilmavalgust.
Oktoobrit jäi lõpetama meie niiiii-iiiiiii kaua oodatud söögilaud, mis kuu eelviimasel päeval söögitoas oma igavese koha sisse võttis.

November
Novembrist sai vist kõige sündmustevaesem kuu, sest blogisse jõudsin ma vaid kuus sissekannet teha. Kuu alguses värvisime veel nii üsnagi mitu seina ära ja tõmbasime Seinad värviseks! projektile selleks korraks joone alla. Elutoa seintele tahaks ka ikka midagi muud aga et siin on hulgaliselt rohkem seinapinda, kui igal pool mujal kokku, siis hetkel jääb see projekt mõnda pikemat vaba nädalavahetust ootama. Uue aasta maikuus on neid näiteks hulganisti tulemas.
Novembri lõpus tabas meid nagu välk selgest taevast uudis meie ehitusfirma pankrotti minekust, mis põhjustas siin meie väikeses (4 maja) naabruskonnas parajalt segadust, ärevust ning kuhjaga spekulatsioone ja kuulujutte.

Detsember
Ja selle kohe kohe otsa saava aasta viimasel kuul sain ma siin riigis oma esimese tähtajatu töölepingu, mis absoluutselt loomulikult tuli koos šampanjapudeli ja kondiitriäri kõige silmatorkavama koogiga.  Kuu alguses käisime Strasbourgis ja Obernais jõuluturgudel meeleolu otsimas aga leidsime selle kõige õigema ikka jõuluõhtul kahekesi kuuse all kinke avades. Ja kolm päeva pärast jõule, kui loodus meie ümber lumevalgeks muinasjutumaaks muutus.
Selle pika postituse lõpuks soovin sulle imeilusat vana aasta lõppu!
Aitäh, et siin lugemas käid ja kohtumiseni juba uuel aastal!
Bisous

No comments:

Post a Comment