Saturday 28 April 2018

Amsterdam ja meie külaliskorter

Seekordseks puhkuseks valisime hariliku hotelli asemel hoopiski külaliskorteri ja me ei saa enam rohkem rahul olla oma valikuga. Näed, mis mõnus päikeseloojangu vaade avanes meie esimesel õhtul, kui kohale jõudsime. Me olime esimeset silmapilgust võlutud. 

Internetist täiesti juhuslikult leitud b&b asus Aalsmeeri linnas, Amsterdamist u poole tunni ja Keukenhof'ist 20 minuti autosõidu kaugusel. Suhteliselt riigi keskosas, nii et sealt ei olnud miski väga kaugel. 

Peamine põhjus, miks b&b kasuks otsustasime, oli võimalus ise süüa teha. Et meie puhkus oli harilikust nädalavahetusest pisut pikem, siis me ei tahtnud iga päev kolm korda päevas väljas söömas käia. Mu eelmise Hollandi reisi restoranikogemuse- kala banaaniga- peale mõtlemine, paneb mu siiani õlgu väristama. No ei olnud hea. Kohe üldse mitte. Aga loomulikult mitte ainult sellepärast ei tahtnud me ise süüa teha. Kolm korda päevas väljas söömine  ei ole just kõige rahakotisõbralikum elamine ja meil oli tahtmine see raha hoopiski millegi elamuse või külastuse jaoks kulutada. Nagunii tuli päevaste väljasõitude korral lõunasöögiks restoran leida aga nii saime vähemalt hommiku- ja õhtusöögid ise teha.  

Meie b&b üks öö maksis kahele inimesele 60 eurot, mis pole võrreldes hotellide hindadega sugugi kallis. Aga on hoopis teistmoodi. Ööbisime selles telliskivipunases majakeses, teisel korrusel, ja kas ma juba mainisin, seda vaadet, mis meie elutoast avanes? Kasvõi ainult selle pärast eelistaksin ma iga kell b&b varianti.

Külaliskorteri omanikeks oli ülisõbralik hollandi abielupaar, nende kodu on muide see vasakul olev valge viilkatusega maja. Ja kaks neist majaesistest paatidest kuulusid neile. 
Näed, ülemise pildi paremas servas paistab bussipeatuse märk. See on paadibussi peatus. Otse meie külalistemaja ees. Selle paadibussiga saab u 45 minutiga Amsterdami kesklinna. Kui äge elamine?

Meie päralt oli külalistemaja terve teine korrus- magamistuba, elutuba, köök ja vannituba. Korteris oli nii nõudepesumasin kui ka pesumasin. Oleks teadnud, oleks kõik oma musta pesu kaasa võtnud. Saabudes ootasid meid külmkapis veinid ja õlled, kohvi ja teed lubati juua nii palju kui hing ihkab. Ja mis peamine- voodi oli pehme ja padi ideaalne. Me jäime oma ööbimiskohaga nii rahule, et esimest korda elus kirjutasime tripadvisor'isse soovituse. Väga lahe oli.
Paadibussi me sel korral oodata ei jõudnud aga Amsterdamis käisime siiski. Oli teine niisama võluv nagu eelmisel korralgi. Igatepidi kõverad piparkoogimajad, maalilised kanalid ja pisikesed sillad, lõputud jalgrataste ja paatide read...

Kuigi meil algselt oli plaan ka paari muuseumisse sisse astuda, siis kuidagi läks niiviisi, et me veetsime pea terve päeva ringi jalutades. Ilm oli superilus ja hommikul ei olnud kesklinnas ka väga palju inimesi, nii et tänavatel oli mõnus omas tempos kulgeda. Käisime restoranis lõunat söömas (funny story- täiesti juhuslikult valitud restorani täiesti juhuslikult valitud laua kõrvallauas istus eesti keelt kõnelev paar. Prantsusmaal ei juhtu mul seda kunagi. Meeldiv oli.)

Pärast lõunat otsustasime kaasa teha ühe tunniajase paadikruiisi, et natuke väsinud jalgu puhata. Paadireisid on toredad. Mis sest, et kõik kaptenid alati ühtesid ja samu maju näitavad. 
Oma paadireisi keskel sattusime juhuslikultka  päris ehtsate filmivõtete tunnistajaks. Huvitav, kas tegemisel oli mõni Hollywoodi kassahitt? 
Meie puhkuse kolmas päev saab siin oma lõpu. Järgmises blogipostituses näitan sulle ebareaalselt ilusaid lillepõlde ja räägin sellest, mida me FloraHollandis nägime.
Bisous

No comments:

Post a Comment