Wednesday 20 June 2018

Unistuste köögimööbel

Tahtsin esmalt pealkirjaks kirjutada "unistuste köök" aga et mõned asjad on sellest täiuslikkusest veel puudu, siis jääb see järgmiseks korraks. 

Näed, me saime lõpuks lõpuks oma köögimööbli kätte! Mai kõige viimasel päeval tegelikult juba, nii et mul on olnud aega oma uue köögiga harjuda. Esimesed nädalad otsisime mõlemad C-ga taldrikuid ja salatikausse taga aga nüüd hakkab vaikselt meelde jääma, kus miski on. Mõned riiulid ja sahtlid on muidugi veel täitsa tühjad, sest meil lihtsalt pole nii palju köögitarvikuid. Aga eks neid aja jooksul hakkab kogunema. Selle mõttega saigi erinevaid panipaiku natuke rohkem planeeritud. 

Üleüldse oleme me oma joonistamis- ja planeerimisoskusega üldiselt väga rahul. Kõik sai hästi loogiliselt paika, nii et kahekesi köögis toimetades on mõlemal ruumi vabalt tegutseda. Ja tegelikult mahub meid sinna rohkemgi kui kaks. Mööblit oodates kartsime veidi et lõpptulemus jääb äkki liiga kitsas ning et kööki elutoast lahutav osa sai ehk liiga pikk aga kumbki neist hirmudest ei osutunud reaalsuseks. Ruumi on maa ja ilm ning töötasapinda samuti. 

Prügikastid said kappi peitu ja tegelikult on ühes kapis ruumi ka mikrolaineahjule. See kolib sinna õige pea, meil pole vahepeal lihtsalt olnud mahti seda tüütut tööd ette võtta. Nii saab kõik üleliigne silma alt ära ja just nii me oma kööki ette kujutasimegi. Pliidi valisime induktsiooni, mis tähendas loomulikult seda, et absoluutselt kõik potid-pannid vajasid välja vahetamist. Kõik jutud induktsiooni hämmastavast kiirusest on täitsa tõeks osutunud- pasta vee keetmine pole meie majas veel kunagi nii kiiresti käinud. Ahi sai elektriline ja brändilt AEG ning on meid väga usinasti juba teenima asunud. 

Ja see mu "unistuste köök" ei ole ka sugugi kilomeetrite kaugusel. Ma tahaksin seinale kahte hästi lihtsat riiulit (samast puidust nagu ülejäänud mööbel), kus mõningaid ilusaid tarbeesemeid saaks eksponeerida. Ja paar postrit. Ja ongi valmis. Pliidi kohal seinal on tegelikult pistik kubule ka aga ma ei ole kindel kas ja millal me selle sinna paigaldame. Eelmises kodus ei olnud tal muud rolli kui "ääretult tüütu tolmukoguja", seega ei ole see siingi mingi prioriteet praegu. 

Postrid on juba siiapoole teel aga kuna riiulitega võib veel jupp maad aega minna, siis siin on meie unistuste köök täpselt nii nagu ta praegu on. 

Bisous

No comments:

Post a Comment