Tuesday 11 December 2018

Jõulukuu meisterdamised: Hästi lihtsad jõulukuulid

Maailma kõige lihtsamate jõulukuulide valmistamiseks läheb sul vaja:

plastmassist lahtikäivaid jõulukuulide toorikuid
lipsu tegemiseks värvilist paela (ja kinnitamiseks liimipüstolit)
 kuuli riputamiseks niiti (ja kääre ja kleeplinti)

kuuli täitmiseks kuuseoksi, männioksi, käbisid, puuvõõriku lehti ... 
See meisterdus on nii lihtne, et ma ei pea pikemat kirjeldust siia kirjutamagi. Tuleb ainult fantaasia tööle panna. 

Plastmassist kuulide toorikuid müüakse nii kangapoodides, käsitöö- kui ka kõikvõimalikes pudipadi poodides, sealt leiab ka lipsu tegemiseks vajaminevat paela. Jõulukuulide toorikuid saab järgmistel aastatel taaskasutada, samas kui loodud ehted on ju igal korral isemoodi. Hakkasin praegu mõtlema, et nendest saaks ka lihavõtetel ägedaid kaunistusi meisterdada, nii on sellel plastmassitükil natuke mitmekülgsem ja pikem eluiga. 

Mina käisin maja taguses metsas jõulukuulide sisu otsimas aga kui metsa käepärast pole võtta, siis võid sa sama hästi ka näiteks köögikapis sobrada. Üks kuivatatud apelsiniviil, rosmariinioks, kaneelipulk, mõned pipraterad ja paar tähtaniisi- kujuta ette, kui ägedaid jõulukuule sellest kõigest saaks. 

Minu kuulide sisse said männioksad ja käbid. Proovisin ka puuvõõrikuga ja selle punaste marjadega, need viimased on muide hästi kihvtid aga männiokaste mustrid tundusid mulle sel korral kuidagi eriti... võluvad. Ja puuvõõrikuid on mul nagunii mitmes kohas vaasis. 
Mulle meeldib, et männioksad kuulide sees loovad natuke nagu graafilisi pilte. Ja on nii oma lihtsuses hästi efektsed. Ei mingit kulda, karda, sära ega sätendust. 

Meie kodus ripuvad isetehtud jõulukuulid elutoa ühe suure akna ees. Aga neid võiks ka panna ehteks kuusepuule või teha neist uksepärg. Riputamise asemel võiks kuulid hoopiski kandikule või läbipaistvasse vaasi kuhja seada, traadi otsas mini led-tulukesed ümber mähkida ja ongi isetehtud jõulukaunistus valmis. 

Mõnusat meisterdamist!
 Bisous

No comments:

Post a Comment