Saturday 23 February 2019

Plaaditud seinad. Enne ja pärast fotod.

Hei!
Lubasin näidata enne ja pärast pilte meie plaaditud seintest. Voilà! Siin nad on.

 Mõningad asjad ei ole veel jõudnud tagasi oma kohale (loe: õues on ilus ilm + C-l on sünnipäev + procrastination as usual) nagu näiteks vannitoa peegel, kohvimasin ja blender on ka ikka veel külalistetoa riiulil ja ma ei jaksanud üksinda meie vana pliiti majapidamisruumis oma kohale tagasi sikutada aga enam vähem on meie elamine nii nagu enne. Tegin täna pildid ära, sest vahel võivad need pisiasjad ebanormaalselt pikaks ajaks venima jäädagi ja sel juhul ei jõua siia kunagi ühtki fototõestust. Põhimõtteliselt on ju alati midagi, mis on veel puudu või tegemata ja kuna see müstiline "kõik on valmis" laseb ennast tavaliselt üsna pikalt oodata, siis palun väga. Selle nädala suur töö on sinu ees.

Me oleme kõikide seintega rohkem kui rahul, sest välja tuli umbes täpselt nii nagu me ette kujutasime aga kõige enim meeldib meile kamina tagune seinajupp. See oli armastus esimesest silmapilgust. Sellest hetkest, kui ma seda nägin, teadsin kohe, et sellest saab kõikide lemmik. Paradoksaalsel kombel- need kamina tagused plaadid olid kuidagi hästi kergekäeliselt, et mitte öelda suvaliselt valitud plaadid. Me üldse väga ei mõelnud, et kuidas ja mis, teadsime vaid, et tahtsime kiviseina efekti ja oligi kõik. Kas ja kuidas toonid juba olemasolevate kõrvale sobituvad, plaatide suurus, mustri olulisus/ebaolulisus ja kõik muud sellised mõtted ei tulnud meil nende plaatide puhul millegipärast väga nagu pähegi. Ei mingit peavalu ja tulemus sai ootamatult äge. 
See kivi imitatsioon sobib sinna nii hästi, midagi paremat on meil nüüd raske ette kujutada. Me ei teadnud absoluutselt kuidas see hakkab kokku kõlama kõrval oleva koridori seinavärviga aga nagu värvitoonidega ikka- meil joppab vahel. Enamasti kogemata aga see-eest ülihästi. 

Köögi plaatide valimine läks samuti hästi lihtsalt. Teadsime, et tahame samas stiilis jätkata nagu olemasolev tapeet juba oli. Kuna vannitoasalongis oli täpselt üksainus sellise mustriga kollektsioon, oli asi otsustatud umbes kahe sekundiga, ei mingit kahe või kolme variandi vahel kõhklemist ja vaidlemist. Majapidamisruumi plaadid valisin mina ja vannitoa omad C. Mõlemad said sellised lihtsalt sellepärast, et valijale oli just see plaat meeltmööda.    

Tualeti kuusnurksed plaadid olid viiest kõige kallimad, samas kui vannitoa plaatidel tundub olevat kõige kvaliteetsem viimistlus. Mitte et teised oleksid vähem kvaliteetsed aga võrreldes teistega tunduvad need meile natuke nagu omaette klassist olevat. 

Tualeti plaatide mustri loomine oli kogu asja kõige loomingulisem osa, samas C muretses selle seina pärast vist kõige rohkem. Mure oli siis seina kandevõime, mitte mu sobitamisoskuse pärast. Ta seda viimast usaldab enamasti alati.
Ma panin plaatidest mustri kokku kõigepealt töötoa põrandal. Seejärel tegin sellest kalkapaberile 1:1 koopia, mille kinnitasin teibiga tualeti seinale õigele kohale. Nummerdasin kõik kalkapaberil olevad kuusnurgad ära ja tegin sama põrandal oleva maketi päris plaatidega. Töömehel ei olnud muud kui seinalt maha võetud kalkapaberi ja numbrite järgi orienteerudes seina peale originaal luua. Tal kulus selleks umbes 45 minutit ja meie arvasime, et see on raudselt nii keeruline ülesanne, et ta küsib tööraha juurde. Me ei tea plaatimisest eriti midagi. 
Naabrite sõnul on meie ettevalmistusoskused aga omaette meistriklassis. Hehehe.

Köök jäi üldmuljelt peaaegu samaks nagu varemgi, on nüüd vaid pisut rohkem hallikama tooniga kui enne. Ja suuremate ruutudega ja kõrgema plaaditud osaga. Ja ma ei saa mainimata jätta, et köök pole siin ikka veel 100% valmis, sest otsaseinale minevad riiulid tulevad aprillis koos garderoobidega. Sa ei kujuta ette, kui väga ma neid ootan. Või no võib-olla oled nüüdseks juba aru saanud, et majaehitus ja -renoveerimine on mu kannatlikkuse tõelised proovikivid. Kogu selle riiulidraama juures on hea asi see, et need tehakse meile kingitusena tasuta, sest on oma töömahult ülilihtsad ja me oleme nagunii sellele puidutöökojale juba pisikese varanduse jätnud. 

Siit tuleb nüüd ports pilte, head vaatamist.

Köök
enne...
...ja pärast
Tualett
enne....
...ja pärast
 Kamina tagune sein elutoas
enne...
...ja pärast
 Majapidamisruum
enne....
...ja pärast
 Vannituba 
enne....
....ja pärast
 Bisous

No comments:

Post a Comment