Friday 3 May 2019

Retsept: Rabarberi-mustika muffinid

Siin on sulle nädalavahetuseks üks küpsetamise idee. Juhuks, kui sul on plaanis külalisi võõrustada või ise kellegi uksele koputada või tahaksid lihtsalt iseennast millegi heaga premeerida. 

Meil selleks nädalavahetuseks erilisi plaane pole. Muffinidki on juba valmis.

Homme hommikul ootab tavapärane turulkäik, poeskäik, võib-olla jõuame korraks ka aiandisse. C läheb passi jaoks pilti tegema ja avaldust kirjutama ja ma tahaks samal ajal paari rõivapoodi minna, pükse oleks vaja. Kingi oleks ka tegelikult vaja aga las see jääda mõneks teiseks korraks. 
Homme õhtuks lubatakse lund (ma ausalt ei tea, kas selle peale nutta või naerda), nii et aias vist seekord ei tee midagi. Kuigi muru tahaks küll niitmist. Aga noh, lumega vast mitte. 
Homme õhtul võiks hoopis midagi head süüa teha ja siis kaminast tuld vaadata. Või telekast mõnda filmi....

Pühapäeval värvime ilmselt tualeti seinu. Kolm seina ja kaks purki värvi on vist juba rohkem kui paar nädalat kannatlikult oodanud, et me aega leiaks ja pintslid kätte võtaks. Sel nädalavahetusel lubavad tähed (loe: kole ilm) vist selle asja lõpuks ette võtta. 
Senegali postituse võiks lõpuni kirjutada ja ma tahaks kaks oma öökapiraamatut ka ära lõpetada. Nii Õnnepalu Pariisist kui Obama memuaarist on ainult loetud leheküljed jäänud ja ma täiega naudin neid lõppe. 

Pühapäeva õhtul vaatame, mis nendest plaanidest välja tuli, seniks aga head küpsetamist!
9 muffini jaoks läheb sul vaja:

2 muna
1,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
150 g paksemat hapukoort
50 g sulatatud võid
300 g tükeldatud rabarberit (u 4-5 keskmist vart)
Klaasitäis mustikaid
100 g martsipani

Sulata või. Sega omavahel kuivained (välja arvatud suhkur). Riivi kuivainete hulka ka martsipan. Võta suurem kauss ja vahusta munad suhkruga ning sega seejärel munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa kooritud ja hakitud rabarber ning mustikad. Viimased võivad olla vabalt ka külmutatud. Sega õrnalt tainas segamini.
Jaota tainas muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Minul jätkub sellest täpselt üheksase muffinivormi täitmiseks. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 20-30 minutit. Selle aja möödudes proovi puutikuga muffinite küpsust. Kui tainas jääb ikka puutiku külge, jäta muffinid veel natukeseks ahju.

Ma armastan seda retsepti, sest need muffinid maitsevad täpselt sama hästi veel ka järgmisel päeval.
Ilusat nädalavahetust!
Bisous

No comments:

Post a Comment