Sunday 13 September 2020

Suvepuhkus La Réunion'i saarel. Merikilpkonnade maailmas.

 

Kuna me olime eelmisel päeval juba meremaailmaga tutvust teinud, siis oma eelviimasel puhkusepäeval otsustasime käia ära veel ka La Réunion'i akvaariumis ja pärast seda merikilpkonnade sanatooriumis. 
Merikilpkonnad on ägedad. Ja palju suuremad, kui ma ette kujutasin. Ilusate kilbimustritega. Need, kes seal sanatooriumis ujuvad, on kõik merest päästetud kas haigete või haavatutena- kõht plastpudelite korke täis näiteks. Seal sanatooriumis turgutatakse nad tervisele ja kes saab päris terveks, lastakse tagasi merre, kellel on aga parandamatud haigused, mõnel näiteks puudub jäse- nemad jäävadki elama sinnasamasse basseinidesse. Postituse viimasel pildil on näha neid basseine, kus merikilpkonnad elavad.

Akvaariumis oli palju värvilisi kalu nagu ikka aga külastuse tegi eriliseks hoopis see, et me saime 3 euro eest lisaekskursiooni akvaariumi tagatubadesse, kus meile näidati näiteks, mida kaladele süüa antakse- alates värskest rohelisest salatist kuni krevettideni. Mul võibolla läks endal seal külmkapi juures kõht natuke tühjaks. Lisaks köögipoolele viidi meid ka reaalselt akvaariumide nö tagaruumidesse ja seletati ära, kuidas toimub uute kalade juurde lisamine, akvaariumide puhastamine, valgustuse valimine ja kõik muu, mis niisama akvaariumit külastades jääks ilmselt vastuseta või üldse tähele panemata. 

Kui meie viimane öö saarel otsa sai, ootas meid enne lennukile astumist veel üks viimane külastus. Rummi destilleerimistehasesse, sinna samasse, kuhu me olime tahtnud oma päris esimesel päeval minna, aga kus tol hetkel jäeti meid ukse taha, sest kõik ekskursioonid olid juba ammu ilma reserveeritud. Mingil hetkel me otsustasime siiski veel korra proovida ja saimegi ekskursiooni u 3 tundi enne lennujaama check-in'i tegemist. Käisime seal tehases ära, tagastasime rendiauto parklasse ja olimegi lennujaama ootesaalis, ootamas oma tagasilendu. 






Ma lubasin, et selle nädalaga saavad puhkusejutud läbi, nii et ma postitan siia otsa kohe ilmselt mõned pildid ka sellest rummitehase külastusest, ning siis jätkame uuest nädalast juba ajakohasematel teemadel.

Bisous

No comments:

Post a Comment