Friday 9 September 2022

Suvepuhkus Šotimaal. Harry Potteri rong.

 

Tõsta käsi, kui sa oled Potteri fänn? 

Harry Potteri esimene film. Kui Harry läheb esimest korda Sigatüükasse- just täpselt selle sama rongiga, täpselt selle sama viadukti peal laseb filmis vedur vilet ja korstnast tõuseb pahvakas valget tossu. Ja tegelikult näeb seda rongi ja seda viadukti veel kahes teiseski Potteri filmis. Tead millistes?

Käisime ühel hommikul seda Harry Potteri rongi oma silmaga (ja kaameratega) vaatamas, nagu veel umbes sadakond Potteri fänni samal ajal. Rong sõidab viadukti peal kahel korral päevas, hommikul ja pärastlõunal. Kellaajad on kõik netis üleval, nii et tuleb lihtsalt õigeks ajaks kohale minna. Hommikune rong sõidab täpselt selles suunas nagu filmikaadridki, pärastlõunane on siis vastupidises suunas. Üsna hea hunniku rahasumma eest saab sama rongiga ka sõita (sõit kestab u 1,5h mu mäletamist mööda) aga no see on teistsugune elamus, ja siis jäävad filmikaadrid nägemata. 

Üsna idüllilähedane piknikukoht lõunasöögiks. 






Linnake nimega Oban, kust järgmise päeva hommikul istusime paadikesele, mis viis meid lähedal asuvale Kerrera saarele, kus veetsime pool päeva koos lammastega matkates. 


Bisous

No comments:

Post a Comment