Saturday 10 September 2022

Suvepuhkus Šotimaal. Kerrera saar.

Imeilusate vaadetega ja väga paljude lammastega Kerrera saar on hästi tilluke. Seal elab u 35 inimest ja liigub 5 autot. Külalised saarele autoga ei pääsegi, saarele saab tiiru peale teha jalgsi, milleks kulub üks üsna tempokas terve päev. Kuna meil nii palju aega polnud, siis piirdusime vaid saare lõunaosaga aga seegi tegi väga korraliku jalutuskäigu. 

Loomulikult on saarel vähemalt üks kindlus- Gylen Castle- õigemini küll selle kindluse varemed ja lõunasööki pakub üks nö kodukohvik aga ülejäänud saar kuulub....lammastele. 

Ilm läks päeva peale imeilusaks ja veetsime mõnusa päeva saart avastades. Vahelduseks autole, kus me terve reisi vältel paratamatult eriti palju aega veetsime, oli selline "jalapäev" tore vaheldus. Muide, me auto läbisõitu lisandus selle reisiga 4500 km. Pole üldse kõige pikem selline autotrip, mis me teinud oleme, aga kaks pikka mineku-ja tuleku päeva, olid ikkagi üsnagi väsitavad. (Minek-tulek olid kumbki u 1400 km ja kohapeal sõitsime maha siis u 1700 km.) 

Aga inspireerituna sellest matkapäevast saarel, otsustasime me järgmisel päeval taaskord "liikumisvahendit" vahetada ja laenutasime hoopiski jalgrattad, et ümber ühe järve ring teha. Aga sellest järgmisel korral. 

















Mu postitused Šotimaast hakkavad peagi lõpule jõudma. Ma arvan, et mul on jäänud veel kahe postituse jagu pilte, ja siis jääb see reis seljataha. Reisipiltidega raamatki on juba käes ja riiulis oma koha leidnud. 
Järgmises postituses sõidame jalgratastega ja siis on jäänud veel Glasgow, me reisi viimane peatus.  
  Bisous

No comments:

Post a Comment