Tuesday 6 September 2022

Suvepuhkus Šotimaal. Highland Games.


Ma olen siin blogis nüüd nende reisipostitustega peaaegu poole peale jõudnud. 

Seekordsed pildid on kõik nädalavahetusest, mil saime taas kokku M'i ja U'ga, kellega koos väisasime näiteks Šotimaa kuulsat Highland Games üritust. Täiesti puhtjuhuslikult keegi kuskil lossivaremetes juhtus meile mainima, et sealkandis toimuvad just nüüd need mängud ja pikemalt planeerimata võtsimegi suuna sinnapoole. Isegi Šotimaad varasemalt külastamata, olime sellest üritusest varasemalt kuulnud- see on see koht, kus seelikutes mehed 5-6 meetrist puutüve üritavad "visata". Eesmärk on see üle ülemise otsa teisele poole kukutada. Sellel tüübil, kelle me pildile püüdsime, see kusjuures ainsana ka õnnestus. Ütleks, et on üsna omapärane spordiala. 

Aga selle ürituse raames võisteldakse loomulikult veel mitmetel teistelgi harilikematel ja ebaharilikematel spordialadel- viimase näiteks on kindlasti haggise viskamine- haggis on teatavasti Šotlaste rahvustoit- see pakitakse kompsu sisse ja siis visatakse nii kaugele, kui rammu jagub. Taaskord- omapärane spordiala. Ja samal ajal kui ühed sporti teevad, saavad pealtvaatajad seda sama rahvustoitu loomulikult ka süüa. Aeg-ajalt teeb staadionile tiiru peale rahvarõivastes orkester, kes mängib rahvusviise ja siis jätkub jälle sportlastele kaasaelamine. Oli täitsa meeleolukas üritus ja meil vedas, et sealkandis juhtusime just sel ajal olema. 


Iidsed kivikalmud.
Ja hetk rannas. 

Seejärel külastasime üht kindlust, mille kõige võluvamaks osaks osutus imeilus ilm ja imeilusad vaated. 
 









Pühapäeva lõpetasime järveäärse jalutuskäiguga mustikametsas. Oleks meil ämber kaasas olnud, oleks seal järgmise hommikuni võinud mustikaid korjata. 

Kõiksugu jalutamised ja matkamised on vastuseks küsimusele, mida teha Šotimaal? Kui sa looduses viibimist ei armasta ja matkajalanõusid ei oma, siis ei ole väga mõtet Šotimaad oma reisisihtkohaks valida. Hoolimata sellest, et tõenäosus märjaks saada on pea iga päev aastas üsna suur, toimuvad põhilised tegevused ikkagi õues- olgu selleks siis niisama jalutamine, rattasõit või mägede vallutamine- vihmakeep selga ja let's go. Suurtes linnades leiab loomulikult ka tubaseid tegevusi aga muidu tuleb Šotimaad ikkagi looduses avastada. 

 


Selle järjekordse reisipostituse lõpetuseks jõuame meie Loch Ness'i kallastele järveelukat otsima. M ja U sõidavad tagasi Edinburgh'i, et järgmisel päeval tööle minna, meie aga jätkame oma puhkusereisi. Ees ootavad kohe kaks reisi kõige koledama ilmaga päeva. 

Bisous

No comments:

Post a Comment