Wednesday 16 November 2022

Pariisis messil Made in France

   Eelmine nädalavahetus olime Pariisis. Tegelikult pea pool eelmisest nädalast olime seal, sest reede oli riigipüha ja Pariisis toimus parasjagu mitu messi korraga, mis meile nii tööalaselt kui mitte-tööalaselt huvi pakkusid. 

Pea terve reedese päeva veetsime Made in France messil, mis nagu ilmselt mõistad, eksponeerib (väikest) osa sellest, mida siin kohapeal toodetakse. Selleaastane mess oli kümnes ja kui aastaid tagasi alustati paarikümne eksposandiga, siis sel aastal mahutati messikeskusesse tervelt 1000 box'i. Sellest on saanud väga pop ja oodatud mess ja sel korral oli vist ligi 100 000 külastajat nelja päeva peale. Reedel oli igatahes messikeskus inimestest pungil ja mul oli selline tunne, et need 100 000 on kõik praegu sealsamas korraga kohal. 
Uudistada oli muidugi palju. Igasuguseid ägedaid-ilusaid asju tehakse siinmail. Alates mööblist, vihmavarjudest, jalanõudest, lõpetades lauanõude, ökokosmeetika, rõivaste ja loomulikult toiduga. 

   Messil "Made in France" 
   

   

   

 

 

Õhtuses Pariisis

Laupäevahommikusel raamatuturul



The World of Banksy muuseumis
 



Me käime juba mitu aastat millegipärast alati aasta lõpus Pariisis, ja seekord vedas imeilusa sügisilmaga ka. Oli täpselt ideaalne jalutamiseks ja seeliku kandmiseks. 

Messist ülejäänud aja veetsime muusemis näitusel ja ooperiteatris, käisime raamatuturul ja jalutasime nii parkides kui kaubamajades. Sõime hästi ja nautisime linnamelu. Sattusime keset filmivõtteid ja metrootöötajate streiki. Teen ülejäänust teise postituse, et mitte seda siin kilomeetriseks venitada.
Jätkub....
Bisous

No comments:

Post a Comment