Friday 18 November 2022

Veel eelmisest nädalavahetusest Pariisis

Jõudsime eelmisel korral ära käia ka Pariisi ooperiteatris. 
Seekord küll jalutasime niisama, seda saab külastada nagu muuseumi etenduste välisel ajal, aga nüüd unistan ma seal ka ühe etenduse nägemisest. Ooperiteater ise on põhimõtteliselt nagu Versailles loss- väga kullane ja väga karrane. Aga ma kujutan ette, kui äge oleks seal ooperit või balletti vaadata. Hetkel on mängukavas näiteks Võluflööt ja Carmen. Ja kuigi pileteid on sinna üsna keeruline saada ja see oleks ilmselgelt pigem nagu üks väga kallis teatrikülastus, siis see oleks kindlasti erakordne elamus. 

Tagasi kodus, vaatasin kohe huviga Carmeni etenduse pileteid. Tegelikult saab sinna pileti ka 15 euro eest aga need kohad on sellised, kust heal juhul ainult kuuleb midagi, mis laval toimub, nägemisest väga ei saa rääkida. Kõige paremad kohad maksavad 190 euri aga sinna vahele jäävad veel väga mitmes erinevas hinnaklassis piletid, mis on vägagi okei kohtadel, nii et ma arvan, et ma järgmise aasta plaani kirjutan ühe Pariisi ooperiteatri etenduse. 

Hilissügis Pariisi Georges Brassens pargis



Isegi Pariisis on viinamarjaistandus



Pariisi ooperiteatris






Galerie LaFayette'is
LaFayette'i jõulukaunistuste ülespanek oli eelmisel nädalavahetusel alles poole peal. Homme peaksid kõik aknad jõulutuledes hiilgama ja särama. Läheme kindlasti vaatama.
Bisous

No comments:

Post a Comment